cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Rajoy crea la figura del president d'honor del PP per mantenir Aznar

Els requisits d'aquest lloc només els reuneix l'expresident del Govern

José María Aznar serà el president d'honor del PP després del Congrés que es realitzarà al primer cap de setmana d'octubre. La ponència d'Estatuts, elaborada per Ana Pastor i Gabriel Elorriaga, inclou la creació d'aquesta figura, que serà la que permeti a Aznar continuar a la direcció del partit. El seu secretari general, Mariano Rajoy, tindrà la capacitat de decidir, una vegada sigui president, si vol tenir vicesecretaris al seu costat. Les 'matines' es continuaran celebrant, però no estaran regulades en els Estatuts.

La gran aportació de la ponència d'Estatuts és la creació de la figura del president d'honor. Els requisits per accedir a aquest càrrec són haver estat president nacional del PP i haver contribuït de manera decisiva en el projecte popular. Aquestes dues condicions deixen Aznar com l'únic nom possible per ocupar lloc en aquests moments.

Aznar, segons va donar a entendre el coordinador de Comunicació, José María Michavila, coneixia aquesta proposta, ja que, com a president del partit, està en permanent comunicació amb la seva cúpula. Les funcions del president d'honor seran les de representació que delegui el president, serà membre nat del Comitè Executiu Nacional i exercirà totes quantes funcions li encarregui el president del PP o el Comitè Executiu Nacional. A diferència del president fundador, Manuel Fraga, no podrà presidir reunions dels òrgans col·legiats.

L'altre gran debat del Congrés del PP és el futur dels vicesecretaris generals. La ponència d'Estatuts dóna a Rajoy la potestat de proposar el seu nomenament, i fins i tot la seva exclusió de l'organigrama. No n'hi haurà un nombre determinat, al contrari del que indica l'actual redacció d'Estatuts que permet fins a cinc. Rajoy, com a president del PP, podrà comptar amb un adjunt, que exercirà de secretari executiu.

Les tradicionals 'matines' continuaran celebrant-se. Encara que en aquestes reunions s'integren els membres del comitè de direcció amb altres dirigents, no estaran regulats pels estatuts, el que donarà a Rajoy la capacitat de decidir qui acut a les reunions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris