cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Rajoy demana a Zapatero que tanqui el debat territorial davant la falta de criteri

El president del Govern insta el líder del PP a no «aillar-se» i assegura que «sap el que vol»

65554

El president Rodríguez Zapatero amb Mariano Rajoy, a la porta del Palau de la Moncloa.

El secretari general del PP, Mariano Rajoy, assegurà ahir, després de mantenir una reunió de poc més d'una hora amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que acudí «preocupat» a l'entrevista amb el cap de l'Executiu per totes les declaracions i contradeclaracions que ha escoltat aquest estiu de membres del PSOE i del Govern sobre les reformes territorials, que considera un «disbarat», i que en sortí «molt preocupat» i sense respostes a les seves preguntes.

Per això, Rajoy demanà al president de l'Executiu que «tanqui» el debat territorial, encara que insistí en la seva disposició a anar als fòrums als quals se'l convoqui, però matisant que per parlar s'«ha de fer sobre alguna cosa».

El líder del PP assegurà que sortí de la renunió sense conèixer l'opinió del Govern. «No m'he emportat cap resposta», declarà Rajoy afegint que no sap «gens que no conegués de la reunió anterior».

Per la seva banda el president del Govern instà el líder del PP a no «aïllar»-se en el debat sobre la reforma de la Constitució i els Estatuts d'autonomia, i davant de les seves acusacions sobre la incertesa pel que fa al model d'Estat, l'Executiu assegurà que «sap el que vol i on va».

La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, fou l'encarregada de donar la versió de l'Executiu després de l'entrevista entre el president del Govern i el líder del PP al Palau de la Moncloa. Fernández de la Vega assenyalà que després de les reunions que ha mantingut Zapatero amb tots els presidents autonòmics, s'ha constatat la gran coincidència en la necessitat de millorar l'organització i el funcionament de l'Estat autonòmic, una millora que considerà que «supera les diferències partidàries».

Després de recordar que les propostes de revisió dels Estatuts han estat plantejades fins i tot per presidents pertanyents al PP, Fernández de la Vega lamentà que Rajoy no s'hagi situat en aquesta mateixa posició i recordà que les reformes previstes tenen com a límit la pròpia Constitució i el «respecte a la unitat d'Espanya, a la pluralitat i a la igualtat de drets de tots els espanyols».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris