cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Els grups acorden per unanimitat que la comissió de l'11-M continuï

L'òrgan es reunirà el proper dia 15 per fixar noves compareixences

Els portaveus dels diferents grups parlamentaris a la comissió d'investigació sobre els atemptats de l'11 de març acordaren ahir per unanimitat prorrogar els treballs de l'òrgan investigador i obrir un nou termini de compareixences. La comissió tornarà a reunir-se el pròxim dia 15 per fixar els nous testimonis que són necessaris i establir un calendari, segons va declarar el president de la comissió, Paulino Rivero.

En acabar la primera reunió que mantenia la comissió després de les vacances estivals -que es va perllongar durant una hora i mitja-, Rivero va explicar en roda de premsa que, «fruit de l'aproximació a l'esborrany de conclusions que havien realitzat els grups durant el mes d'agost», s'estima que «són necessàries noves compareixences que serveixin per complementar la informació».

Per això, va afegir, es va acordar per unanimitat dur a terme una nova sessió el pròxim dimecres dia 15 de setembre per prendre una decisió sobre el temps durant el qual es prolongaran els treballs de la comissió. «Ha quedat clar que ningú no ha plantejat anar amb presses», va afirmar, per afegir que els grups s'agafaran «el temps que sigui necessari per treballar amb el màxim rigor», però recalcà que el termini que es fixi també dependrà del nombre de compareixences que se sol·licitin.

A més a més dels terminis, el pròxim dimarts els grups parlamentaris posaran sobre la taula les compareixences que considerin adequades i, en el seu cas, la pertinència de reclamar nous documents sobre la investigació.

Votacions
Rivero va admetre que durant l'encontre algunes formacions havien plantejat que es votassin ja les sol·licituds de compareixença que havien quedat pendents el juliol, però que la Presidència havia proposat ajornar aquest assumpte fins dia 15 amb la intenció d'evitar tensions ahir i poder arribar a un acord «tan equilibrat i satisfactori com sigui possible» la setmana que ve.

L'objectiu és que dimarts la comissió clogui un nou paquet global i definitiu de compareixences, sense tancar la porta que després, i sempre «com a excepció», s'acordi demanar una nova compareixença per il·lustrar la comissió si es considera imprescindible. A més, Rivero va explicar que, independentment del que es decideixi la pròxima setmana, els grups han acordat continuar avançant en el document sobre les conclusions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris