nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

El PSOE es fixa com a prioritat uns Pressuposts que reforcin la cohesió

La Comissió Executiva Federal es reuní ahir després de les vacances

El secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, presentà ahir les prioritats del Govern de cara al nou curs polític que començarà amb l'aprovació d'uns Pressuposts generals de l'Estat per a 2005 que «reforcin la cohesió social i territorial d'Espanya».

La Comissió Executiva Federal del PSOE presidida per José Luis Rodríguez Zapatero es reuní ahir per primera vegada després de l'estiu per acordar les línies de treball per l'any que, entre les quals es donarà prioritat a les polítiques socials, els drets civils, la regeneració democràtica, la modernització d'Espanya i la lluita contra el terrorisme.

Blanco destacà que la primera tasca a la qual s'enfronta el Govern és elaborar uns comptes públics per al 2005 que «responguin al seu nom: que siguin pressuposats i no una altra cosa (i per això s'acabarà amb el frau que suposava la Llei d'Acompanyament), que siguin generals (que reforcin la cohesió social i territorial) i que siguin de l'Estat».

En aquest últim cas, explicà, si es donen situacions en les que una comunitat autònoma «no funciona perquè existeix un dèficit», aquest no l'hauran de corregir els Pressuposts, sinó que «en el seu moment s'haurà de reformar la Llei de Finançament autonòmic» per donar resposta a aquest problema. «Quan s'abordi (i encara no toca) el nou model de finançament autonòmic, s'hauran d'establir els mecanismes per garantir la suficiència financera i al seu torn la solidaritat; aquest ha estat sempre el principi que ha marcat i establert el PSOE», comentà Blanco.

L'Executiva socialista s'ha marcat diverses prioritats de feina per a aquest nou curs que respongui al compromís de canvi adquirit amb els ciutadans a les urnes.

Així, en primer lloc tractaran de rellançar les polítiques socials «després del llarg període d'involució» amb el PP, i precisament serà una de les característiques dels Pressuposts per al 2005, que tractaran de «recuperar en poc temps el molt que s'ha perdut des de 1996» en matèries com educació, ocupació estable i de qualitat, habitatge o immigració.

En segon lloc, l'Executiu de Zapatero tractarà d'ampliar els drets civils, donant prioritat a la igualtat efectiva entre homes i dones, però sense oblidar els matrimonis homosexuals o la reforma de la Llei del Divorci.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris