lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

La comissió de l'11-M torna demà a treballar per analitzar les conclusions

Estudiarà la proposta de les minories de noves compareixences

La comissió d'investigació parlamentària del 11-M reprendrà demà els seus treballs amb la posada en comú de les propostes de conclusions preparades pels grups durant el mes d'agost per elevar-les al ple i analitzar si, com pretenen les minories, resulten necessàries noves compareixences.

Aquesta nova fase dels treballs de la comissió comença de la mateixa forma que ho feren les compareixences el juliol, amb sospites per part dels grups minoritaris de la existència d'un pacte tàcit entre PSOE i PP per posar punt i final a la investigació.

Les minories mantenen propostes per a noves compareixences després de les 38 ja celebrades durant el passat mes de juliol, entre elles la de l'expresident del Govern, José María Aznar, la necessitat del qual és qüestionada pels dos grups majoritaris, encara que cap d'ells s'hi oposa en teoria.

El PP considera que encara queden moltes contradiccions sobre l'autoria de l'atemptat, mentre que per la seva banda els socialistes posen l'èmfasi en el fet que la comissió ha de servir per adoptar mesures de caràcter preventiu i per generar un gran pacte contra el terrorisme internacional entre totes les forces polítiques.

D'aquesta manera, el convenciment majoritari entre els grups parlamentaris és que la comissió passarà a la fase de conclusions, en les quals ja han estat treballant separadament els diputats durant el mes d'agost.

La pretensió és que se'n pugui cosensuar almenys una part, la referida a les mesures que han d'adoptar-se en matèria de seguretat, com a major coordinació entre les forces de seguretat o reformes legals per a un millor control de la venda d'explosius.

Això no obstant, els grups compten amb el fet que hi haurà moltes dificultats per poder arribar a un acord respecte de si hi hagué o no imprevisió per part de l'anterior Govern i com gestionà la crisi provocada pels atemptats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris