nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

Balza diu que els darrers atemptats d'ETA són «un escalfament» després de l'11-M

Assegura que han intentat no provocar víctimes per no recordar «la barbàrie» de Madrid

90248

El president del PP basc, Carlos Iturgaiz, (el segon per l'esq.) i la candidata del PP a lehendakari, María San Gil.

El conseller de l'Interior del Govern basc, Javier Balza, considerà ahir que les accions terroristes d'aquest estiu d'ETA contra interessos turístics han estat «un escalfament després de l'11-M» i han cercat conscientment «que no es produïssin grans atemptats amb conseqüències personals».

«Després de l'11-M no s'ha volgut anar directament a un atemptat indiscriminat, que recordàs la barbàrie de Madrid, i s'ha optat per aquesta fórmula, però no ha d'interpretar-se com que no pot fer més, sinó que és el que ha intentat per trencar el temps de més d'un any sense víctimes que havia plantejat», explicà Balza.

Pel responsable basc d'Interior, l'organització terrorista «no està en una fase de cercar un Hipercor», però recordà que a la seva documentació hi ha com a objectius «víctimes individuals amenaçades històricament per ETA: polítics, jutges, periodistes i, especialment, l'Ertzaintza».

«En els últims comunicats i a les últimes actuacions d'ETA sempre hi ha una especial fixació per l'Ertzaintza, crec que això és real i hem d'estar preparats per afrontar-ho», apuntà Balza. El conseller d'Interior basc assegurà que ETA «probablement també volia fer una campanya d'atemptats al Mediterrani que, d'alguna manera, es desmantellà amb la revelació d'identitats dels seus membres que eren» per aquesta zona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris