nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El Govern aprova el pla d'emissions per complir el protocol de Kioto

Narbona diu que s'estudiarà la reducció de la velocitat del transport

El Consell de Ministres aprovà ahir el primer Pla Nacional d'Assignació de Drets d'Emissió (PNA), que s'aplicarà en el període 2005-2007 i l'objectiu del qual és complir els compromisos de reducció d'emissions adquirits per Espanya en el marc del Protocol de Kioto.

El pla, que té rang de reial decret, fixa les emissions dels sectors afectats per la normativa europea (generació elèctrica, refinament de petroli, siderúrgia, ciment i calç, ceràmica, vidre i paper) i proposa mesures en altres sectors com el transport o l'edificació.

L'objectiu del Govern és que les emissions entre 2005 i 2007 s'estabilitzin a la mitjana del període 2000-2002, amb un increment del 3,5 per cent per als nous entrants. L'esforç addicional per complir el Protocol de Kioto i la directiva europea haurà de fer-se entre 2008 i 2012. Al final d'aquest període, les emissions no hauran de superar més d'un 24 per cent les registrades el 1990.

La portaveu del grup popular a la comissió de Medi Ambient del Congrés, María Teresa de Lara, assegurà que el PP comparteix els objectius de límits d'emissions de gasos contaminants fixats pel Govern, però tem que la reducció establerta a partir de 2008 causi distorsions en l'economia i tingui una repercussió sobre la feina.

El PNA indica a més que s'estudiaran diferents mesures per a «la reducció de la velocitat» del transport i suprimeix els adjectius «màxima permesa» en el text que Medi Ambient havia penjat a internet. En el text anterior s'indicava, entre altres mesures proposades, la «disminució de la velocitat màxima permesa tant a la xarxa urbana com a la interurbana».

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, declarà que «s'estudiaran diferents mesures per a la reducció de la velocitat del transport, l'impacte positiu de la qual no només afectarà l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, sinó que es farà sentir també en la disminució de l'accidentabilitat i en l'increment de la seguretat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris