cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Del Olmo es dedicarà en exclusiva a instruir les causes de l'11-M i Egunkaria

El CGPJ nomenarà un jutge en comissió de serveis pels altres sumaris del seu jutjat

90882

El jutge Del Olmo sol·licità encarregar-se de dos casos de tots els que instrueix el seu jutjat.

El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo s'encarregarà a partir d'octubre exclusivament de la instrucció dels sumaris dels atemptats del passat 11 de març a Madrid i del «cas Egunkaria», mentre que la resta de causes del seu jutjat, el Central d'Instrucció número 6, seran investigades per un jutge en comissió de serveis que serà nomenat per un període de sis mesos pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a finals de setembre.

Segons informaren fonts jurídiques, Del Olmo formula una petició a la sala de Govern de l'Audiència Nacional en la qual sol·licitava que nomenassin un jutge de suport a partir del mes d'octubre per poder dedicar-se en exclusiva al sumari de l'11-M, el 20/04. Posteriorment, l'Audiència donà trasllat de l'esmentada petició al CGPJ.

El Consell, a través del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, ha efectuat una oferta pública perquè s'apuntin els jutges interessats que exerceixin a la Comunitat de Madrid. A finals d'aquest mes, la Comissió Permanent del CGPJ es reunirà per elegir el jutge de suport, que instruirà tots els casos de Del Olmo, llevat de l'11-M i Egunkaria, per un període de sis mesos.

Juan del Olmo sol·licità al seu escrit continuar amb la investigació del cas Egunkaria, relatiu a la presumpta instrumentalització per part de la banda terrorista ETA del diari Euskaldunon Egunkaria, a través de la societat mercantil Egunkaria S.A., entre altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris