nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Zapatero rebrà Rajoy a La Moncloa per discutir sobre política territorial

Sevilla avisa que no hi haurà cap reforma constitucional fins d'aquí un o dos anys

74224

Rajoy, amb Acebes durant la primera reunió del Comitè de Direcció del PP després de les vacances.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, rebrà el secretari general del PP, Mariano Rajoy, tal i com aquest sol·licità al líder de l'Executiu en una carta en què mostra la seva «enorme preocupació» per les diferents manifestacions realitzades per membres del PSOE i del Govern sobre política territorial.

El ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, confirmà ahir que aquesta trobada se celebrarà i donà la benvinguda al líder dels populars al debat territorial, encara que anuncià que no hi haurà reforma constitucional almenys fins d'aquí un o dos anys.

Sevilla confirmà que el president del Govern rebrà a La Moncloa Rajoy complint el compromís d'atendre aquestes peticions sempre que així ho sol·licitàs el líder del PP. «El rebrà sense fer comentaris respecte a la proximitat del Congrés del PP i a la utilitat o no que per a aquest Congrés pugui tenir la visita», digué el ministre, qui aprofità l'ocasió per donar la benvinguda a Rajoy al debat sobre l'agenda territorial que impulsa el Govern així com per demanar-li que no es posi nerviós, ja que el debat és bo quan es tracten assumptes tan importants com les solucions als problemes territorials.

El titular del MAP insistí que el mateix debat que demanda Rajoy cerca solucions a «tensions territorials» que es donaren amb el Govern anterior i que el PP «intentà ocultar sota d'una manta». Al contrari digué que l'Executiu del PSOE ofereix un «consens per a una millor organització del nostre Estat i perquè l'Espanya autonòmica i constitucional funcioni millor». No obstant això, també volgué deixar clar que serà «difícil» que es prenguin decisions definitives sobre la reforma constitucional «abans d'un o dos anys», perquè es tracta de qüestions que requereixen «reflexions profundes i solucions de calat».

Sevilla subratllà que al si del PP hi ha molts líders que «entenen la necessitat del debat i han manifestat la seva voluntat constructiva de participar en el mateix», recordant que els presidents de Ceuta, Melilla i Navarra estan demanant reformes de la Constitució i que dirigents del PP com Josep Piqué participen en ponències de reformes dels estatuts. «A aquesta realitat és a la que ha de fer cas Rajoy i no a aquelles veus que li segueixen demanant una posició frontal, negar-se a qualsevol reforma, immobilisme absolut i desgast al Govern socialista, encara que sigui utilitzant Espanya», recalcà.

Rajoy havia remès una carta al cap de l'Executiu en què li demandava una nova trobada per tractar sobre el model d'Estat, per no tenir clar quina és «la voluntat del Govern sobre aquesta qüestió». En la missiva, el líder dels populars manifestava la seva «preocupació» per les declaracions que han fet alguns dirigents en les últimes setmanes i que es referien a qüestions relacionades amb el model territorial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris