algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Solbes rebaixa al 2'8% la previsió de creixement del PIB del 2004

El ministre revela que el 2005 pujarà el 3% i es crearan 328.000 feines

El Govern ha rebaixat al 2,8% la previsió de creixement del PIB d'enguany, respecte del 3% inicialment previst, i situa en el 3% l'estimació de creixement econòmic per al 2005, segons anuncià ahir el vicepresident segon i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes.

La rebaixa de la previsió de creixement del 2004 es deu sobretot a l'aportació negativa del sector exterior, que serà de 0,9 punts, respecte dels 0,4 prevists en els pressupostos generals de l'Estat. L'aportació de la demanda interna serà, en canvi, del 3,7% respecte del 3,4% previst de tot d'una.

Pel que fa al 2005 l'economia espanyola creixerà un tres per cent i es crearan 328.000 llocs de feina, mentre s'accelera la productivitat a conseqüència d'una bona evolució de la inversió, va subratllar Solbes.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Solbes explicà que la rebaixa de la previsió d'augment del PIB enguany es deu al creixement «més moderat» de l'ocupació i d'alguns altres indicadors, que fa pensar que una alça del 2,8 per cent és «més realista» que la del tres per cent calculat per l'anterior Executiu.

Per la seva banda, el PP advertí que el quadre macroeconòmic aprovat ahir pel Govern socialista suposa desactivar el creixement econòmic d'Espanya, rendir-se a la inflació i quedar «a expenses» del desenvolupament d'altres països europeus, cosa que implica «un risc de futur evident per a l'ocupació» i també per a l'estat del benestar.

Així ho assegurà el portaveu popular d'Economia del Congrés, Vicente Martínez Pujalte, que denuncià el «menyspreu cap al Parlament» que suposa la rebaixa de la previsió de creixement per al 2004 al 2'8 per cent, des del tres per cent previst per l'anterior Executiu, i que fou aprovat per les Corts quan governava el PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris