nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Alonso recalca que «ni tans sols un indici» apunta a ETA com a autora dels atemptats

El ministre recorda al PP que les investigacions es basen en «fets» i no en «conjectures»

El ministre d'Interior, José Antonio Alonso, subratllà ahir davant la Comissió d'investigació sobre els atemptats de l'11-M, que «totes les dades aconseguides» apunten cap al terrorisme islàmic com a responsable de la matança i que «cap indici» no assenyala ETA. A més, advertí al PP que l'Estat de Dret no admet «tortuositats» sobre l'autoria intel·lectual dels actes terroristes i que les investigacions policíaques i judicials es basen en «fets» i no en «conjectures» ni en «insídies».

En resposta al portaveu del PP, Manuel Atencia, el qual li va demanar què pensava sobre l'«autoria intel·lectual» de la matança de Madrid, el ministre d'Interior recordà que en un Estat de Dret com Espanya les investigacions criminals «tenen com a objectiu la recerca de la veritat material a partir de dades objectives». I que les investigacions ara en marxa apunten cap al «terrorisme islàmic».

A més, Alonso instà el diputat popular a fer pública i a comunicar al jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo qualsevol dada que pugui tenir sobre l'autoria intel·lectual. Alonso també demanà a Atencia que especificàs si en parlar d'«autoria intel·lectual» es referia a Rabei Osman l'Egipci, que segons recordà està detingut a Itàlia i l'extradició del qual és exigida per Espanya a fi d'investigar quin nivell de relació va tenir «per dalt» amb l'11-M, o si estava apuntant cap a Serhane el Tunisenc, que segons la investigació policíaca era qui «intel·lectualment manejava el grup» que atemptà a Madrid.

En qualsevol cas, el ministre recalcà que «des que començà la investigació sobre els atemptats de l'11-M fins avui mateix tots els fets objectius apunten cap al terrorisme islàmic» i que «cap, ni tan sols cap indici no involucra ETA».

En demanar-li si es podia assenyalar Al Qaeda com a autora de l'11-M, Alonso explicà que el terrorisme islàmic té una branca «molt jerarquitzada» i una altra de «molt escampada», encara que parteix d'una base global amb derivacions en diversos països.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris