nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Zapatero i Chaves, a favor d'evitar privilegis en la reforma d'estatuts

Asseguren que no s'han de produir desigualitats entre comunitats

El president andalús, Manuel Chaves, destacà ahir la seva coincidència amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, en el fet que les reformes de la Constitució i dels Estatuts d'Autonomia «mai no poden desembocar en privilegis econòmics ni en cap tipus de desigualtat» entre comunitats.

Així ho manifestà Chaves després de reunir-se a La Moncloa amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, al qui agraí «el gest que ha tingut» de tancar amb ell la ronda de contactes que ha mantingut amb els presidents autonòmics.

El president andalús ressaltà la coincidència d'ambdós en el fet que les reformes institucionals que s'escometin han de reconèixer la diversitat i singularitats de les regions com la millor forma d'enfortir la unitat d'Espanya i l'equilibri interterritorial, però sense que suposin privilegis o desigualtats.

Chaves ressaltà que el tarannà de Zapatero ha suposat un canvi en les relacions entre el Govern i les comunitats autònomes i considerà «positiu» la celebració el novembre de la Conferència de Presidents autonòmics com una forma de donar regularitat i estabilitat a les relacions institucionals.

Davant aquesta situació de «normalitat i naturalitat» institucional, Chaves criticà l'«absoluta desraó» dels vuit anys de Govern del PP, en els quals l'expresident del Govern José María Aznar el va rebre «únicament» per raons protocol·làries i no va tenir l'ocasió de mantenir amb ell cap reunió de treball.

Per la seva banda, el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, considerà que la reunió entre Zapatero i Chaves tanca una ronda de contactes que ha obert una nova etapa de diàleg i cooperació perquè els ciutadans visquin «a l'altura de la Constitució».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris