algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

L'Estat intensifica el control de seguretat de les aerolínies amb el doble de tècnics inspectors

Foment respon així a les denúncies dels pilots

El Ministeri de Foment anuncià ahir que intensificarà els controls de seguretat de les companyies aèries espanyoles, per la qual cosa preveu duplicar el nombre de tècnics inspectors en un any fins a 170. A través de la Direcció General d'Aviació Civil, l'Estat posarà en marxa aquest pla de xoc per incrementar de manera considerable les inspeccions en les operacions de vol i en les activitats de manteniment.

La notícia es produeix just una setmana després que la Conselleria de Turisme exigís de l'Executiu central més controls per garantir la seguretat dels passatgers i que el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries -Sepla- denunciàs les retallades que en aquest aspecte executen algunes companyies del sector. Una situació que amdues parts coincidiren a qualificar de preocupant, atesa la importància estratègica que té el transport aeri per a les Balears.

La iniciativa suposa també multiplicar per sis els controls de les aeronaus estrangeres que operen als aeroports estatals. En aquest sentit, el pla preveu doblar en un any la plantilla de tècnics encarregats de les tasques de supervisió i inspecció de les operacions de vol i manteniment dels aparells. La plantilla actual és integrada per 85 persones. Per aquest motiu, els responsables de Foment negocien ara amb el Ministeri d'Economia i Hisenda un augment de la dotació pressupostària de la Direcció General d'Aviació Civil.

Les més segures
En un comunicat de premsa, el Ministeri de Foment assegurà ahir que «les activitats del sector del transport aeri espanyol tenen un nivell elevat de seguretat que correspon al de països del nostre voltant, com han certificat -després de l'avaluació corresponent- l'Organització de l'Aviació Civil Internacional (Oaci) i les Joint Aviation Authorities (JAA)».

Tot i això, «per la forta competència que s'està registrant entre les companyies del sector, amb una política agressiva de reducció de preus i despeses, la situació aconsella al Ministeri de Foment adoptar mesures addicionals per garantir el manteniment dels nivells de seguretat amb què han d'operar les aerolínies».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris