bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Madrid i Rabat enviaran a Haití contingent militar conjunt

Espanya i Marroc van acordar ahir enviar un contingent militar a Haití en el marc d'«una acció coordinada i conjunta», que s'integrarà a la Missió de les Nacions Unides per a l'Estabilització d'Haiti (Minustah), anuncià l'agència oficial de notícies marroquina MAP.

L'acord hispanomarroquí es «va decidir en el context» de sengles entrevistes telefòniques que el rei Mohamed VI va mantenir ahir amb el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero i amb el rei Joan Carlos.

Durant aquestes converses, sempre segons la font, «els dos sobirans i el president espanyol van reiterar l'interès i la voluntat dels dos països amics i veïns de reforçar el seu diàleg polític».

Acció
També tot dos dirigents conveniren «reforçar la seva acció concertada en servei de la pau i de la seguretat, tant internacional com regional.

La informació de la MAP continua assenyalant que «aquesta decisió ve a reforçar la cooperació entre els dos països en l'àmbit militar, cooperació marcada per diverses manifestacions conjuntes».

La nota de l'agència marroquina no ofereix cap altra dada sobre l'aplicació pràctica d'aquest compromís militar entre Espanya i Marroc.

Sempre segons la MAP, Marroc participa a les operacions de manteniment de la pau que les Nacions Unides tenen a la República Democràtica del Congo i Costa d'Ivori.

El passat 15 de juliol el rei Mohamed VI va rebre en audiència a Rabat el ministre espanyol de Defensa, José Bono, que li va lliurar un missatge del rei d'Espanya Joan Carles I, el contingut del qual no ha trascendit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris