nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Santander compra el banc britànic Abbey per 13.400 milions d'euros

Pujarà així a la desena posició mundial per valoració en borsa

El Santander anuncià ahir la compra del banc britànic Abbey per 13.400 milions d'euros, una operació que li permetrà pujar a la desena posició mundial per valoració en borsa i que li aportarà els primers beneficis a partir del 2007.

El banc espanyol realitzarà abans de final d'any una gran ampliació de capital, gairebé un terç del seu capital, per lliurar als accionistes de l'Abbey una acció del Santander per cada una del banc britànic, que a més pagarà un dividend extraordinari de 25 penics (0,378 euros) i un d'ordinari de 6 penics (0,09 euros).

Però l'operació tindrà més costos per al banc, que té previst invertir 680 milions d'euros en els pròxims tres anys en l'entitat per aconseguir uns estalvis de costos de 900 milions.

Després d'un ampli procés de reestructuració, el Santander espera obtenir els seus primers beneficis de l'Abbey el 2007, en el qual la seva nova filial li aportarà 560 milions al benefici brut.

El Santander creu que l'actual estructura de l'Abbey té molts focus a atacar per reduir els seus costos i se centrarà principalment en la implantació de la seva plataforma tecnològica, una de les més avançades d'Europa i a l'aprimament dels sistemes centrals.

La potenciació de les vendes serà un altre dels punts forts de l'estratègia del Santander, que entén que l'Abbey és una «plataforma atractiva amb un gran potencial», però que té les sucursals «infrautilitzades» i un escàs nombre de productes per cada client.

L'augment de les vendes se centrarà en les hipoteques, els préstecs personals i les assegurances, en les quals espera aconseguir uns beneficis bruts de 110 milions d'euros el 2007.

Si l'operació té èxit -els accionistes de l'Abbey hauran de donar la seva aprovació-, el grup resultant sumarà uns actius de 600.000 milions d'euros i una capitalització borsària d'uns 51.000 milions, a més de disposar de 9.940 oficines per tot el món i 130.764 empleats.

El president del que serà el quart banc més gran de la Unió Europea, Emilio Botín, assegurà que «no hi havia un altre banc a Europa que oferís les oportunitats que Abbey» i afegí que no descarta realitzar noves compres -mai fusions- excepte als EUA, on és soci del Bank of America.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris