algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Interior advoca per adequar el Pacte contra ETA a l'amenaça d'Al Qaeda

Alonso sosté que el consens polític ha de continuar per afrontar el terrorisme islamista

91438

José Antonio Alonso, ministre d'Interior, durant la seva intervenció a la Universitat Complutense.

El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, plantejà ahir la necessitat de pensar «molt seriosament» en la possibilitat d'adequar l'Acord per les Llibertats i contra el Terrorisme per combatre l'amenaça que suposa el terrorisme islàmic.

Alonso realitzà aquesta consideració durant l'obertura del curs «Desafiaments socials i tecnològics del terrorisme: d'ETA a Al Qaeda», organitzat per la Universitat Complutense de Madrid a San Lorenzo del Escorial.

El ministre subratllà el seu compromís amb el compliment «estricte i profund» del Pacte Antiterrorista com a instrument fonamental en la lluita contra ETA, però apostà per reflexionar sobre l'ampliació d'aquest acord per combatre el terrorisme internacional.

Durant la seva intervenció, Alonso destacà el valor que ha tingut aquest acord per lluitar contra ETA i el seu entorn i sostingué que el consens de les forces polítiques ha de continuar sent vàlid per afrontar la nova amenaça islmista.

Alonso a més recalcà que Espanya no pot descuidar la lluita contra ETA, ja que malgrat que es tracta d'una organització terrorista «en decadència, encara és capaç de violar els drets fonamentals i menystenir les llibertats públiques dels espanyols».

«Ni els pistolers de la banda ni els seus còmplices no poden impedir que defensem el dret dels ciutadans bascos i espanyols a viure en llibertat», assegurà el ministre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris