algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Els etarres detinguts dissabte tenien com a objectiu atacar contra l'Ertzainza

Alonso assegura que l'operació ha impedit la reconstrucció del comando Biscaia

El ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, afirmà ahir que els quatre terroristes d'ETA detinguts aquest dissabte, que tenien la intenció de reconstruir el comando Biscaia, tenien entre els seus objectius prioritaris realitzar un atac a l'Ertzainza.

L'operació fou dirigida per la Comissaria general d'Informació i tingué com a resultat la detenció número 43 en el que va d'any de membres i col·laboradors d'ETA a sou. Aquesta impedí, segons afirmà el ministre, la reconstrucció del comando Biscaia.

El ministre a més informà que les darreres dades que ha ofert la Brigada Provincial d'Informació de Biscaia confirmen que l'operació es va dur a terme gràcies a la pista d'Atxarte Salvador Navarro, en reunir-se amb Josune Oña i Asier Mardones, qui portaven dues armes curtes carregades quan foren detinguts. La Policia intervingué a Mardones una targeta de crèdit, un carnet de conduir i un DNI fals, així com 6.000 euros i una pistola curta Parabellum amb 14 cartutxos. A Oña foren confiscats dos DNIS, un carnet d'estudiant, un altre de conduir, una targeta de crèdit i una arma curta amb cinc cartutxos. Als escorcolls també es trobà molta documentació relacionada amb el Moviment de Liberalització Nacional Basc (MLNV).

Alonso també destacà la importància de les detencions i assegurà que aquests detinguts participaren en una emboscada el 14 de setembre de 2003 contra l'Ertzaintza.

El ministre informà que aquest grup tenia la Policia Autonòmica basca com a objectiu de possibles atemptats en el futur després que el cos hagi estat rebent amenaces de forma constant els darrers mesos. Per això, Alonso manifestà que les forces de seguretat continuen estant en màxima alerta, ja que és precís no deixar en un segon pla la tasca policial habitual.

Finalment, Alonso felicità pel seu treball els serveis d'informació, que al seu judici, demostra eficàcia i lleialtat a les llibertats, mentre els animà a continuar treballant per la lluita antiterrorista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris