nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El rei recorda els morts de Madrid


El rei Joan Carles va demanar ahir a l'apòstol Santiago, durant l'Ofrena Nacional al Sant, la seva ajuda per «treballar sempre units» per eradicar la barbàrie terrorista i per saber «reconfortar en el seu dolor, anhels i necessitats» els familiars de les 191 víctimes dels atemptats terroristes de Madrid.

Per a les víctimes foren les primeres paraules del monarca en la seva invocació al patró d'Espanya quan se celebra el primer Any Sant Jacobeo del segle XXI. El rei va lamentar la persistència de la «desraó del terrorisme, en la seva inacceptable espiral de crueltat i vilesa, d'intrínseca negació de la llibertat i dels drets humans més elementals».

Des de la catedral compostel·lana, on també es trobava el president José Luis Rodríguez Zapatero, el rei va recordar així les desenes de persones a qui fa poc més de quatre mesos «la bogeria, l'horror i el fanatisme terrorista van segar la vida brutalment».

D'altra banda, al costat de les injustícies, la mala distribució de la riquesa o la persecució per valors, idees, raça, sexe o creences, el monarca va apuntar que tampoc no acaben les guerres, de les quals va dir que «es fan més sofisticades i exterminadores». Per tot això, Joan Carles va demanar ajuda a l'Apòstol per als qui, com ell, tenen responsabilitats públiques, «per construir un món més pacífic, just i solidari».

En la seva invocació també va demanar a l'Apòstol que actuï de far i guia d'Europa, i realitzà un prec especial per als joves, pels malalts i desvalguts, discapacitats, pels que són objecte de la violència i per «totes aquelles persones i grups socials que es consideren marginats».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris