algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El consell d'administració del Santander envia la proposta de compra al banc britànic Abbey

El consell d'administració del Santander ha decidit enviar una proposta de compra al banc britànic Abbey National. Fonts de l'entitat espanyola eludiren ahir donar-ne detalls, ja que fins avui no lliuraran aquesta informació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Si el consell d'administració de l'Abbey dóna el seu suport a l'oferta del Santander, l'entitat càntabra es convertirà en la quarta d'Europa i la vuitena del món per capitalització borsària, amb un valor superior als 51.000 milions d'euros.

Els mitjans d'informació britànics donen ja per fet que la direcció de l'Abbey aprovarà l'oferta del Santander.

L'entitat espanyola ha decidit materialitzar aquesta oferta, després de confirmar divendres que mantenia contactes amb l'Abbey, tot i que encara no era possible determinar si les esmentades converses es materialitzarien en cap oferta.

Després de diversos mesos de negociacions, el Santander reuní ahir el consell d'administració en sessió extraordinària i de manera velada, per evitar que se li avançassin altres entitats que poguessin estar interessades en l'Abbey.

De moment, no ha transcendit l'import que el Santander ha ofert a l'Abbey, encara que segons la cotització borsària l'entitat càntabra haurà de pagar almenys 8.400 milions de lliures (12.684 milions d'euros), als quals segurament s'haurà d'afegir una prima perquè els accionistes considerin atractiva l'oferta.

Si es du a terme, aquesta compra suposarà la primera gran operació transfronterera que es produeix a Europa, encara que no serà la primera fusió, sinó tan sols una adquisició, ja que el president de l'entitat càntabra, Emilio Botín, considera que les fusions a Europa encara no tenen valor davant l'accionista.

L'Abbey tampoc no oferirà fins a primera hora d'avui informació sobre l'acord ni sobre la forma de pagament en aquesta compra, que podria ser en part mitjançant accions del Santander i la resta en metàl·lic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris