algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Maragall convida els nacionalistes a fer pinya per una Espanya plural

El PSC avala amb un ampli suport la seva nova Comissió Executiva

El president de la Generalitat i del PSC, Pasqual Maragall, afirmà ahir que no exigeixen a cap nacionalista que deixi de ser-ho per acompanyar-los en el seu viatge cap a l'Espanya plural, però advertí que «no podrem anar junts» si no entenen que el projecte del PSC és federal i basat en la justícia social.

Maragall llançà aquest missatge en la jornada de cloenda del desè Congrés del PSC, que avalà amb un ampli suport la seva nova Comissió Executiva, i en el qual tant ell com el primer secretari, Josep Montilla, veieren reforçada la seva posició. El 90'2 per cent dels delegats assistents al Congrés donà suport al primer perquè continuï com a president del partit, i el 94'4 per cent va fer igual amb Montilla perquè hi repeteixi com a primer secretari.

Si en la jornada inaugural Maragall cridava el partit a aconseguir la centralitat política a Catalunya i a sumar així adhesions de CiU davant de la «radicalització» de la seva nova direcció, ahir amplià aquesta invitació a tot tipus de nacionalismes, espanyol o català, amb votants d'altres afiliacions com la del PP.

«Sabem que els nacionalismes espanyol i català no estan en condicions de conduir tots sols aquesta fase històrica», indicà Maragall, per assegurar que «no exigirem a cap nacionalista que deixi de considerar-s'hi en el nostre viatge tranquil cap a l'Espanya plural. El nostre projecte és federal i deim quin és l'objectiu final del trajecte», sentencià el president del PSC.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris