nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

La Policia localitzà el 13 de juny un segon cotxe relacionat amb l'11-M

El PP exigeix que Alonso expliqui per quin motiu no en va informar

La Policia començà a treballar el 15 de juny passat a partir d'un segon vehicle, trobat dos dies abans a Alcalá de Henares, que tal vegada usaren els terroristes que se suïcidaren el 3 d'abril al pis de Leganés en relació amb els atemptats del 11-M.

Els agents creuen que un d'ells fou el setè terrorista que s'immolà, no identificat, i consideren «clau» el fet que a l'interior del vehicle s'hi trobàs una cinta de casset amb crides explícites a la «Jihad» i «a la recuperació dels territoris ocupats».

Arran d'aquesta notícia, el PP ha demanat al ministre de l'Interior, José Antonio Alonso, que expliqui per què no s'informà tot d'una de l'existència d'aquest vehicle.

Segons fonts policíaques, la Comissaria General d'Informació i la de la Policia Científica començaren a indagar en relació amb el vehicle -un Skoda Fabia robat a Benidorm (Alacant) el 15 de juny- quan la Brigada Policial d'Informació de Madrid els notificà que la companyia Hertz havia trobat al seu interior una maleta.

Les fonts consultades assenyalaren que de l'anàlisi del contingut de la maleta se'n dedueix que dues persones degueren utilitzar aquest cotxe. Una d'aquestes és un dels set terroristes islàmics que s'immolaren al pis del carrer Carmen Martín Gaite de Leganés, en concret el que encara no ha estat identificat. L'altre és Mohamed Afalah, nascut al Marroc el 1976, en parador desconegut i objecte d'una ordre de recerca i captura dictada pel jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo en relació amb els atemptats de l'11 de març.

A l'interior del vehicle no s'hi trobaren restes d'explosius, però sí algunes anotacions manuscrites i referències a altres persones que podrien haver participat en els atemptats. La maleta contenia roba, un despertador i un mocador palestí i també empremtes de persones que podrien haver estat a la finca de Morata de Tajuña (Madrid) on es prepararen els explosius i al pis de Leganés del carrer Carmen Martín Gaite.

El coordinador de l'equip del PP per a la Comissió de l'11-M, Vicente Martínez Pujalte, exigí ahir al ministre de l'Interior que expliqui «de manera immediata» l'aparició d'aquest segon vehicle. «És inadmissible l'apagada informativa», declarà el diputat popular. Així, remarcà que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero «ha ocultat» l'aparició d'aquest segon cotxe, cosa que considerà «gravíssima», tot i que el 13 de juny encara hi havia el Govern el PP en funcions.

«Aquells que ho volien saber tot no digueren que havia aparegut un cotxe relacionat amb els atemptats -assenyalà Martínez Pujalte. Des del 13 de juny fins ara no n'han dit res i és sospitós, perquè volien que la prova importantíssima fos la furgoneta Kangoo i el porter de la finca», subratllà.

El portaveu del PP en el Congrés, Eduardo Zaplana, assegurà que el Govern del PSOE «està més interessat a ajustar comptes amb els seus antecessors que a investigar allò succeït durant la jornada de l'11-M».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris