algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Aznar diu que el PSOE ha llançat una campanya d'«aniquilació» contra el PP

Nega haver usat fons públic en benefici propi per la medalla del Congrés dels EUA

61446

L'expresident Aznar ahir a Mèxic.

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar, desmentí ahir haver usat fons públics per ser condecorat pel Congrés dels Estats Units com ho acusa la majoria socialista, en una entrevista publicada pel diari La Razón.

«Mai he usat fons públics al meu benefici ni he incomplert les meves obligacions com a governant, per més que ara comenci una cataracta de manipulacions per intentar demostrar el contrari», assegurà l'excap de l'Executiu.

Aznar assegurà que a la seva tornada de la seva gira per Amèrica Llatina per presentar el seu llibre «Ocho años de gobierno, una visión personal de Espanya» estudiarà la possibilitat d'iniciar processos legals per «infàmia».

En la seva entrevista a La Razón, Aznar considerà que el PSOE «acabava de començar una campanya de mera aniquilació que no anava dirigida només contra ell sinó que intentava aixafar el PP com a oposició».

Per la seva banda, el secretari de Relacions Institucionals del PSOE, Alfonso Perales, atribuí ahir l'expresident del Govern un «victimisme patètic» i considerà que s'ha convertit «en un llast per al PP». «Ha de llançar el llast que suposa el seu comportament. Emprar recursos públics per engrandir la seva figura és impropi de les democràcies europees», assegurà Perales.

En resposta a Aznar i amb referència a la contractació d'un 'lobby' dels Estats Units per aconseguir la medalla d'or del Congrés d'Estats Units, Perales considerà «patètic» que ara es descobreixi que «d'austeritat no en tenia gens» el «personatge» que ha estat implacable «contra els seus adversaris» i que es presentava «davant dels espanyols com un exemple de transparència». Perales ressaltà que l'expresident ha emprat recursos públics» per una medalla que s'atribuïa «a la guerra d'Iraq» i incidí en què es va procurar «evitar els controls de l'Administració general de l'Estat perquè no es conegués el contracte». Al seu judici, «el pitjor» és que Aznar «vulgui arrossegar amb ell al PP».

A més, Perales demanà un «cop de dignitat» d'Aznar o del seu partit i que «respoonguin econòmicament» al pagament del contracte que va subscriure el Govern anterior, suposadament per aconseguir la medalla d'or del Congrés dels Estats Units a l'expresident.

Perales destacà que en aquest assumpte hi ha hagut «un intent d'ocultació, d'evadir els controls de l'Administració General de l'Estat i s'han utilitzat els recursos públics per distingir a una persona» i criticà l'ús dels fons públics «per fomentar la seva vanitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris