nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El Govern remet a la comissió de l'11-M la nota sobre Josu Ternera

Les tasques de la investigació es perllonguen de manera indefinida

El Govern decidí ahir remetre a la comissió d'investigació de l'11-M la nota sobre l'etarra José Antonio Urrutikoetxea, Josu Ternera, i ho féu amb omissions, malgrat el fet que la nota ja s'havia publicat en un mitjà de comunicació.

La comissió informà ahir el president del Congrés dels Diputats, Manuel Marín, que la investigació es perllongarà de manera indefinida. Això no obstant, la comissió encara no ha decidit si el mes d'agost serà inhàbil, encara que tot apunta que no hi haurà compareixences, després de les de la pròxima setmana, fins a setembre. Sí que continuaran els treballs d'estudi de la documentació.

La mesa de la comissió remeté una carta a Marín comunicant-li la impossibilitat de finalitzar els seus treballs aquest mes de juliol, quan vencen els dos primers mesos des de la seva constitució. Per tant, s'ha adoptat la decisió d'ampliar els treballs per temps indefinit, fins que es finalitzi la tasca.

El mes d'agost, de moment, continua sent inhàbil. Llevat que es decideixi el contrari, la comissió es reprendrà el mes de setembre. La decisió de prolongar els treballs no vol dir que necessàriament hi hagi d'haver més compareixences, una cosa que es decidirà dijous, sinó que serà després de les vacances quan la comissió elabori les seves conclusions i les elevi al ple del Congrés.

Aquestes conclusions, com a molt aviat, s'aprovarien en la tercera setmana de setembre, per a la qual està prevista la primera sessió del nou període de sessions. El secretari general del PP, Mariano Rajoy, ja ha sol·licitat al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que ambdós protagonitzin aquest debat, a la qual cosa el cap de l'Executiu ha accedit.

L'agost, en tot cas, es continuarà estudiant la documentació aportada a la comissió. El Govern, a la reunió del Consell de Ministres, decidí ahir remetre un informe més. Es tracta d'una nota de la Brigada d'Informació de Badajoz sobre el parador de José Antonio Urrutikoetxea, àlies Josu Ternera, en la qual s'atribueix a l'exdirigent etarra la frase «sabran els espanyols del que som capaços de fer», el 14 de febrer a l'aeroport de Frankfurt.

La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, explicà que hi ha «determinades omissions» perquè són dades «rellevants que podrien identificar fonts, conèixer detalls de la investigació o llocs». Si la comissió de l'11-M jutjàs insuficient el document tal com està, el Govern permetria que el veiés el seu president, Paulino Rivero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris