nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Aznar no 'nega ni afirma' haver pagat per la medalla americana

L'expresident espanyol manifesta el seu 'mensypreu' per les notícies que l'acusen

L'expresident del Govern espanyol José María Aznar respongué ahir en una entrevista amb l'emissora mexicana W Ràdio a les informacions fetes públiques divendres per la Cadena Ser que asseguraven que pagà dos milions de dòlars de fons públics al lobby de Washington Piper Rudnick, per a la concesió de la Medalla d'Or del Congrés dels EUA. Aznar, visiblement molest amb aquestes informacions, assegurà que li mereixen «menyspreu» i que es tracta d'un intent de «desviar l'atenció» respecte del comportament del seu Govern davant els atemptats de l'11-M.

A la seva arribada a Mèxic, on dijous presentà el seu llibre Vuit anys de Govern. Una visió personal d'Espanya, digué que «no tenc res a negar, ni res a afirmar. Simplement dic que algunes afirmacions que es fan sobre això només em mereixen menyspreu».

«Quan s'intenta demostrar que un govern no ha dit la veritat, i l'ha dita, i això queda acreditat davant d'una comissió parlamentària, es poden intentar moltes coses per desviar l'atenció», fins i tot pretendre «tacar l'honorabilitat de les persones», afirmà.

Després de vuit anys al capdavant de l'Executiu, Aznar en deixà fa tres mesos la presidència, que passà a ocupar el socialista Rodríguez Zapatero. Per Aznar, el resultat dels comicis estigué condicionat pels atemptats ocorreguts a Madrid tres dies abans.

Per la seva part, el portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Eduardo Zaplana, qualificà com a «impròpia d'un sistema democràtic» l'actitud del Govern socialista de «revisar la gestió anterior amb ànim de revenja i de linxament», i afegí que té la impressió que «gairebé la seva única preocupació i ocupació» és aquest objectiu.

Zaplana rebutjà l'acusació que l'anterior govern sufragàs un contracte per aconseguir la Medalla d'Or del Congrés d'Estats Units per a José María Aznar i afirmà que aquest contracte tenia com a finalitat «defensar els interessos d'Espanya».

En roda de premsa a la seu del PP a Alacant, Zaplana explicà que aquest tipus de contractes són «habituals» i que és similar al que tenen comunitats autònomes i ajuntaments per realitzar «gestions que es fan a través de despatxos o de lobbies».

Explicà que quan accedí a la batlia de Benidorm a començaments de la dècada de 1990 «heretà» un contracte similar de l'anterior batle socialista, el qual tenia com a objectiu impulsar la imatge de la localitat a l'exterior, i afegí que coneix molts més exemples d'aquest tipus de contractes.

Zaplana féu referència al fet que l'actual Govern pretén l'objectiu de «perseguir i sembrar el dubte sobre la gestió anterior». El portaveu del PP assegurà que «tot pot enfocar-se com un vulgui i es pot crear una polèmica», encara que advocà perquè el Govern detingui la seva actitud d'«obrir calaixos per veure com criminalitzar l'anterior Executiu».

Quant a aquesta qüestió, indicà que això no es «féu» a l'arribada d'Aznar a l'Executiu el 1996 i comentà que fins i tot l'expresident decidí no desclassificar papers del llavors CESID, que qualificà de «suculents i importants».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris