algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Maragall diu que ZP és favorable a incloure les comunitats històriques a la Constitució

Acorden avançar que la cooficialitat del català, el gallec i l'euskera s'estengui a tot l'Estat

El president català, Pasqual Maragall, afirmà ahir que el cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, és favorable a la seva proposta de reconèixer de manera explícita en la Constitució les nacionalitats històriques. A més, deixà clar que «Catalunya és Estat i exercirà d'Estat».

Maragall informà d'aquesta proposat durant la roda de premsa posterior a la seva reunió amb el president del Govern, després de la qual el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, digué que no podia ni confirmar ni desmentir l'actitud de Zapatero davant d'aquesta possibilitat, tot i assegurar que «si tothom hi està d'acord» es produirà aquest reconeixement.

Així, Maragall assenyalà que «sobre la base de la confiança federal s'ha d'encetar un diàleg de fons per a la nova etapa del desenvolupament autonòmic i l'actualització constitucional».

En aquella etapa, matisà, «la idea de l'Espanya plural ha d'anar concretant-se en fórmules jurídiques i polítiques i en reformes estatutàries i constitucionals que reconeguin la singularitat de les tres nacionalitats històriques, Catalunya, Galícia i Euskadi, i de la Comunitat Foral de Navarra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris