nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Borrell, elegit president del Parlament europeu fins el 2007

El socialista Josep Borrell aconseguí ahir convertir-se en el tercer espanyol que presideix el Parlament europeu, malgrat les crítiques dels grups petits pel pacte entre populars i socialistes, que ha propiciat l'elecció.

Borrell guanyà amb claredat, ja que obtingué 388 vots, 64 més dels necessaris.

Els altres dos candidats quedaren molt per darrere. El liberal polonès i exministre d'Exteriors Bronislaw Geremek va aconseguir 208 vots, i el comunista francès i president d'Esquerra Unitària Europea, Francis Wurtz, tan sols 51.

S'emeteren en total 700 vots, dels 732 escons amb els quals compta el Parlament europeu, i 647 foren vàlids, per la qual cosa la majoria absoluta estava establerta en 324.

Josep Borrell és el tercer espanyol que presideix aquesta institució, després d'Enrique Barón (1989-1992) i José María Gil-Robles (1997-1999).

Les primeres paraules de Borrell foren de «gratitud» cap als que l'han elegit i prometé treballar per aconseguir que es ratifiqui com més aviat millor la Constitució europea o que es culmini l'ampliació de la UE.

«Més que una experiència política, Europa és per a mi un projecte vital», digué Borrell, qui es definí com «un europeu tant com espanyol, com també som català».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris