nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Els serveis secrets varen ser apartats de la investigació de l'11-M

El cap dels serveis d'Intel·ligència s'assabentà de la troballa de la furgoneta per la premsa

El Centre Nacional d'Intel·ligència no col·laborà en els primers passos de la investigació dels atemptats de l'11-M, encara que el seu desig era el de «contribuir-hi més». Així ho explicà Jorge Dezcallar, exdirector del CNI, a la comissió d'investigació, on deixà clar que el Centre no obtingué informació oficial fins al dia 16 de març. Sense aquestes dades oficials, Dezcallar assegurà que pensà que ETA estava darrere dels atemptats fins al dissabte 13 a l'horabaixa, quan es localitzà el vídeo que reivindicava l'11-M en nom d'un grup terrorista de tall islàmic.

Dezcallar, que afirmà que tengué notícies de la troballa de la furgoneta d'Alcalà d'Henares a través de la premsa, digué que José María Aznar rebé la majoria de les notes del CNI, documents que han de ser destruïts, però també afegí que a José Luis Rodríguez Zapatero, com a cap de l'oposició, se li donava informació «regularment».

Dezcallar justificà l'absència del CNI a la investigació operativa, perquè la tasca de cercar terroristes o pistes per detenir-los correspon a les forces policíaques. «Això han de fer-ho d'altres i nosaltres treballam quan ens arriben aquestes dades», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris