nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Zapatero insta els populars a acabar la «digestió lenta» de la seva derrota

El líder socialista recomana al PP que se situï on ha de ser, en el «noble» paper de l'oposició

89000

El líder socialista, José Luis Rodríguez Zapatero.

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, subratllà ahir que el projecte socialista està agafant velocitat en complir-se tres mesos del seu Executiu i instà el PP que acabi la seva «digestió lenta i pesada» de la derrota electoral i comenci a situar-se al seu «noble» paper d'oposició.

Rodríguez Zapatero féu aquestes consideracions en la seva intervenció en l'acte de clausura del X congrés dels socialistes madrilenys, en la qual repassà les decisions adoptades pel seu gabinet, que tenen com a base la «passió per la igualtat» i la veritat, i cerquen un «Govern dels ciutadans».

Abans de fer balanç de la seva gestió, assenyalà que no tenia intenció de fer el mateix amb l'actuació de l'oposició perquè no seria fàcil, «atesa -digué- l'allau de propostes que Aznar i Rajoy fan cada dia». Tanmateix, sí assenyalà que volia dir «amb el millor to, sentit democràtic i tarannà que està disposat a fer el màxim esforç perquè el PP posi fi a aquesta digestió lenta i pesada de la derrota electoral i comenci a situar-se on ha de ser, que és a l'oposició i que representa un paper molt noble per a aquest país».

Zapatero apostà per un «rumb a la renovació democràtica» que compti amb la participació dels ciutadans i, en aquest context, es referí a la «facilitat enorme» de Mariano Rajoy per demanar continus debats quan de fet tingué l'oportunitat de fer-ho durant la campanya electoral i s'hi negà.

Això no obstant, precisà que no actuarà de la mateixa manera que el PP i reiterà la seva disposició a mantenir «tots els debats democràtics que aquest país necessiti», una cosa que considera que ha aconseguit la democràcia gràcies al vot dels ciutadans el passat 14 de març.

En aquest rumb a la modernització democràtica, considerà la veritat com una «paraula sagrada» a la qual creu que contribuirà l'operació de transparència dels comptes públics posada en marxa pel seu Govern divendres passat.

Aquesta és també la premissa que el conduí a defensar que es conegui tot el succeït en relació amb l'accident de l'avió Yakovlev en el qual moriren 62 militars espanyols a Turquia. «Renovació democràtica és gestionar amb claredat i dir la veritat cada dia, després de massa anys de Govern en els quals s'ha practicat l'absència de veritat», afegí Zapatero.

A punt de complir els cent dies de Govern, féu un repàs a algunes de les principals decisions adoptades en aquest temps, en el qual digué que «s'ha posat rumb a un projecte que ha desplegat veles i està agafant velocitat».

Aquest repàs el començà per la tornada de les tropes d'Iraq, perquè els espanyols es reconciliassin amb la seva voluntat, i per la llei contra la violència de gènere, en la qual es detingué especialment per defensar mesures dures contra els qui la incompleixin i per destacar la necessitat que inclogui una «diferenciació positiva» per a les dones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris