muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

La ministra de Foment promet planificació vers l'abandonament del PP

La ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, assegurà ahir que el Pla Estratègic d'Infraestructures i Transports (PEIT) suposarà «planificació, transparència i coordinació» en aquestes inversions «a mitjan i llarg termini» davant «l'abandonament» i la «ineficiència» de l'anterior Govern del PP.

Àlvarez subratllà en roda de premsa la seva «voluntat» que hi hagi una «gran coordinació entre les institucions responsables de les obres públiques», que al seu parer ja s'ha plasmat a les reunions mantingudes en els últims mesos amb les comunitats autònomes «per conèixer els seus plantejaments». En aquest sentit, Àlvarez es reuní amb la vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs, i la consellera de Transport, Mabel Cabrer.

El pla tindrà una «triple finalitat», que se centrarà a «millorar la qualitat de vida dels ciutadans a través de les infraestructures, vertebrar el territori i establir una cohesió i incrementar la capacitat de competir del sistema productiu», segons la ministra.

Recordà que l'anterior Govern del PSOE ja establí una altra planificació «que donà estabilitat i certesa» a les infraestructures, encara que aquesta política es «trencà» amb el PP, que construí «carreteres de dos quilòmetres que ni van ni tornen i adjudicà trams d'AVE de dotze quilòmetres, sense continuïtat anterior ni posterior».

Per la titular de Foment, l'«herència» rebuda és un «alt nivell de despesa i un baix nivell d'eficiència», a més d'una escassa conservació i manteniment del patrimoni d'infraestructures.

El pla, la redacció del qual aprovà divendres passat el Consell de Ministres, conté els «criteris i directrius» d'aquesta política, però no és «ni un llistat ni un inventari» d'actuacions, segons Àlvarez, qui afegí que els seus continguts «es presentaran públicament abans de Nadal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris