bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Treball crea una subdirecció per controlar les baixes per malaltia

El 25% dels «malalts» es donen d'alta en avisar-los per a la revisió

El Ministeri de Treball i Afers Socials ha posat en marxa una subdirecció específica, dins de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), per augmentar el control sobre el frau en la incapacitat temporal (IT), les tradicionals baixes per malaltia, segons informà ahir la Cadena Ser.

Segons fonts del Ministeri, es tracta d'una subdirecció que impulsarà la col·laboració amb les comunitats autònomes per a la persecució del frau. A més, l'INSS ha firmat un acord amb les mútues, que entra en vigor aquesta setmana, en el mateix sentit.

El departament que dirigeix Jesús Caldera ha pres aquesta decisió després de comprovar que més de 20.000 «suposats malalts» que s'estaven a casa per incapacitat temporal (IT) es donen d'alta cada any només amb la telefonada de l'INSS citant-los a revisió. Les dades posen de manifest a més que la despesa en IT s'ha disparat per sobre d'un 30% en els últims tres anys, i el 2004 continua creixent a un ritme per sobre del 14%.

A Espanya es mantenen actualment en baixa per malaltia al voltant de 250.000 treballadors, amb un nombre més alt a l'hivern que a l'estiu, i l'INSS cita a revisió aproximadament uns 80.000 treballadors de baixa cada any. D'aquests, 20.000 «suposats malalts» es donen d'alta amb la mera comunicació per part de la Seguretat Social que han estat cridat per afrontar-se a una revisió.

La intenció del Ministeri, en col·laboració amb les comunitats autònomes, és lluitar contra aquest frau i estabilitzar la despesa en baixes laborals, que puja aproximadament a Espanya a uns 4.650 milions d'euros anuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris