algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern espanyol donarà fins a 240 euros mensuals als llogaters joves

També posarà fins a 6.000 euros a disposició dels propietaris que arrendin ca seva

El Govern concedirà ajudes de 240 euros per mes a joves de menys de 35 anys que visquin en un habitatge llogat i de fins a 6.000 euros als propietaris que necessitin rehabilitar el seu immoble per poder llogar-lo després. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra d'Habitatge, María Antonia Trujillo, presentà el Pla de mesures urgents en matèria d'habitatge i sòl, les línies generals del qual s'aprovaren ahir.

Entre les actuacions que inclou també hi figura la promoció de pisos amb un IVA del 4%, l'increment fins al 25% del percentatge de sòl que s'ha de dedicar a habitatges protegits i l'aprovació d'una partida de 1.031 milions d'euros per augmentar el nombre d'habitatges protegits que es comencin a construir enguany.

El pla, la concreció legislativa del qual s'aprovarà durant el Consell de Ministres de la setmana vinent -després d'haver-se debatut amb les comunitats autònomes-, té tres objectius bàsics: fomentar el lloguer, impulsar l'habitatge protegit i frenar l'especulació amb el sòl.

Per desenvolupar el primer objectiu, el Ministeri preveu concedir ajuts de 240 euros per mes durant un màxim de dos anys, i fins a un màxim de 2.880 euros, als joves de menys de 35 anys que visquin en un immoble llogat, amb l'objectiu de facilitar-los-en el pagament.

A més, els propietaris de pisos de lloguer rebran subvencions que els facilitaran la seva adequació per poder-los llogar, sempre que es faci durant un mínim de cinc anys i amb un assegurança per impagaments i desperfectes no ordinaris.

Altres mesures per potenciar l'arrendament que s'inclouen en la normativa són l'augment del nombre de cases protegides de nova construcció per a lloguer, de manera que suposin el 52% de les que es creïn, i establir diferents registres d'orfenats i demandants d'habitatges protegits a les comunitats autònomes.

A més, i segons consta al document sobre el pla que es repartí a la roda de premsa, el Govern es compromet a dur al Consell de Ministres abans del 30 de setembre un acord sobre el model de gestió i funcionament de la futura agència pública de lloguer d'habitatges (APA).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris