algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Solbes anuncia un dèficit extra de 6.140 milions que el Govern d'Aznar no posà als pressuposts

Aquest fet suposaria elevar el deute de l'Estat fins a l'1,2% del PIB, vuit dècimes més del previst

El vicepresident segon del Govern i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, anuncià ahir que el dèficit públic en el 2004 serà 6.140 milions d'euros (0,78 per cent del PIB) superior al calculat per l'anterior Govern. Aquest dèficit addicional, resultat de les despeses que no s'inclogueren en els pressuposts del 2004, elevaria el dèficit de l'Estat, si els ingressos evolucionen segons el previst per l'anterior Executiu, a l'1,2 per cent del PIB, davant el 0,4 per cent previst inicialment.

Dels 6.140 milions, 2.750 (0,35 per cent del PIB) corresponen a ajusts en termes de comptabilitat estatal; 2.500 (0,32 per cent) a la liquidació del deute amb Andalusia pel finançament autonòmic; 630 (0,08 per cent) al dèficit de RTVE i 260 (0,03 per cent del PIB) a part de l'execució de l'aval a l'ICO pel crèdit concedit a l'Argentina. Els altres tres apartats de l'Informe sobre la transparència en els comptes públics i de la informació econòmica subministrada pel Govern estan dedicats a la Despesa derivada de compromisos adquirits en el passat, Altres operacions de risc i Altres operacions.

El segon capítol, explicà Solbes, fa referència als compromisos adquirits en el passat que poden implicar un major dèficit i deute públics, com el deute de Renfe, el Gestor d'Infraestructures Ferroviàries (GIF) i les Societats Estatals d'Aigües. Així, explicà que el 31 de desembre, quan entri en vigor la llei del sector ferroviari, s'haurà d'atribuir a cada organisme que operi al sector la part del deute històric de Renfe, que suma 3.800 milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris