algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Govern envia nous documents i limita els relacionats amb ETA

El Govern ha remès ja a la comissió d'investigació sobre els atemptats de l'11-M nous documents sol·licitats, procedents del Ministeri de l'Interior i no del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). Només una petició no ha estat satisfeta i és la que té a veure amb «informes, notes informatives o qualsevol comunicació oficial elaborada durant els dies 11, 12 i 13 de març passat, en què es recullen actuacions sobre presumptes membres d'ETA en relació amb els atemptats de l'11-M».

Així ho explicà la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, qui assegurà que aquests documents (els que existeixen, ja que d'alguns s'ha donat comunicació oficial que no consten als arxius) «contenen informació directament vinculada a la lluita antiterrorista».

De la Vega precisà que, per facilitar la investigació parlamentària, es lliurarà als comissionats fotocòpies de dues notes informatives elaborades els dies 11 i 12 de març, com també d'una comunicació rebuda a la Comissaria general d'Informació per correu electrònic. Aquests tres documents es refereixen al seguiment de sospitosos o a presumptes identificacions de membres d'ETA.

En els tres textos s'han subratllat «totes les dades que permetrien conèixer detalls de la investigació, les fonts utilitzades, les persones que han donat suposades identificacions de terroristes, noms de sospitosos o de llocs on s'han produït investigacions i suposades identificacions».

Si els membres de la comissió no consideren suficients aquestes fotocòpies i sol·liciten els documents originals, el Govern demanarà al president del Congrés, Manuel Marín, que aquests quedin només a les mans del president de la comissió, Paulino Rivero, ja que és el que preveu l'apartat cinquè de la resolució de la Presidència de la Cambra sobre secrets oficials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris