nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Els etarres detinguts a França tenien DNI falsos per a altres terroristes

La parella fou interrogada per un equip de la Policia antiterrorista

Els dos etarres que foren detinguts despús-ahir a França, Julen Eizaguirre Uranga i Angela Aramendi Landa, pretenien lliurar uns documents d'identitat espanyols falsos a altres membres d'ETA. Aquests dos terroristes, que són parella i tenen una filla de pocs mesos que portaven quan foren detinguts, ocupaven un pis a Bordeus que la Policia francesa ja ha localitzat.

Eizaguirre i Aramendi, que en el moment de la seva detenció s'identificaren com a membres de l'organització terrorista i es negaren a parlar en francès o en espanyol, foren traslladats a la comissaria de gendarmeria de Saintes, on viatjà des de París un equip de la Direcció Nacional Antiterrorista per al seu interrogatori, que tenia lloc ahir.

Entre la documentació que portaven Eizaguirre i Aramendi figuraven sis DNI falsos. Pel que sembla, els dos terroristes pretenien lliurar aquells documents a altres membres d'ETA que, previsiblement, s'estarien preparant per passar a Espanya i cometre atemptats.

La detenció d'ambdós es produí en un control de carretera a Charente-Maritine, a l'oest de França, quan se saltaren la barrera policial. Després d'una breu persecució, es refugiaren en un bosc i posteriorment s'entregaren a la Policia. Al cotxe en què viatjaven, un Peugeot 308 amb les matrícules doblades, hi anava també la seva filla, una nina de pocs mesos, que es troba en una llar d'acollida de Saintes en espera que s'estableixi la situació dels seus pares.

Aramendi té un llarg historial dins ETA. Fou membre del talde Lambroa, inclòs al comando Gohierri-Urola-Costa que perpetrà diversos atemptats fallits a començaments dels 90 contra agents de la Guàrdia Civil.

D'altra banda, l'etarra Aitzol Gogorza Otaegui arribà ahir a Espanya lliurat temporalment per les autoritats de França, on compleix una condemna de deu anys de presó, informa la Direcció general de la Policia. Gogorza participà en l'atemptat contra el funcionari d'Institucions Penitenciàries Juan José Baeza i en les informacions que facilitaren l'assassinat d'Eugenio Olaciregui Borda, un venedor de bicicletes de Sant Sebastià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris