algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Un incendi descomunal al centre de Madrid activa totes les alarmes

El foc a una subestació elèctrica creà alarma i una gran confusió

63684

La columna de fum per damunt de l'edifici de Correus.

Un espectacular incendi, que s'inicià al migdia d'ahir i que no pogué ser controlat fins cinc hores després, en una subestació elèctrica d'Unió Fenosa propera a l'estació d'Atocha, paralitzà ahir el centre de Madrid, que quedà embolicat en una espessa fumera visible a més de 30 quilòmetres de distància i en un gran caos pel tall de trànsit, transport públic i subministrament elèctric.

Vuit mil clients de la companyia elèctrica es veieren afectats al principi per l'incendi que començà sobre les 13.40 hores en un edifici del carrer d'Alameda, situat en el «bessó històric i cultural» de Madrid, amb edificis com el Museu del Prado, que tancà les portes perquè no entràs el fum, el Reina Sofia i el Thyssen.

Els Bombers de Madrid aconseguiren apagar el foc a les 20.00 hores d'ahir. A les 16.00 ja estava «controlat». El foc causà intoxicacions per inhalació de fum almenys a cinc persones i provocà el desallotjament d'edificis com el Ministeri de Sanitat i Consum i del Consell Econòmic i Social, a més d'hotels i restaurants.

Les causes de l'incendi, que arrasà les tres plantes i el soterrani de la subestació, l'estructura de la qual resultà considerablement danyada, encara no estan totalment determinades, però el més probable, segons va explicar el vicepresident i conseller delegat d'Unió Fenosa, Honorato López, és que aquest s'iniciàs en un dels nous transformadors de la instal·lació, que entraven ahir en servei per substituir uns altres antics.

Les grans dimensions del foc, les immenses flames i la densa columna de fum pròxima a la Glorieta d'Atocha va generar confusió en els madrilenys, que encara guarden en la seva memòria la matança de l'11-M. El Congrés dels Diputats, on estava reunida la comissió d'investigació sobre els atemptats terroristes, fou un dels edificis afectats per l'apagada elèctrica que originà l'incendi.

Els diputats, el personal de la Cambra i els professionals dels mitjans de comunicació que seguien la compareixença del fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Eduardo Fungairiño, esperaven amb incertesa la causa d'aquest incendi davant de la hipòtesi que es tractàs d'un atemptat terrorista.

El foc afectà dos edificis limítrofs al de la subestació, els veïns del qual, que van desallotjar els immobles, visqueren moments de tensió i pànic, davant del temor d'alguns que els seus habitatges es poguessin estar cremant. Tots els dispositius de seguretat es posaren en marxa a partir de telefonades dels veïns.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris