nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Després de cinc dies d'estada, el submarí «Tireless» deixa Gibraltar

El Ministeri ha tornat a expressar el seu malestar amb Londres

El submarí de propulsió nuclear britànic Tireless abandonà ahir a les 11.00 hores el port de Gibraltar després de cinc dies d'estada en aigües del Penyal. La Junta d'Andalusia celebrà la partida del vaixell, que vincula amb el «rigor» del Govern en les seves exigències davant del Regne Unit. El Partit Andalusista tem que el Regne Unit pugui tenir intenció d'enviar més vaixells «quan ho cregui oportú».

Al final eTireless se n'anà ahir, després de cinc dies d'estada al port de South Mole del Penyal, tal com va anunciar l'Ambaixada britànica, que va esgrimir com a motiu de la seva presència un viatge recreatiu de la tripulació.

Aquesta visita ha revifat la polèmica sorgida fa quatre anys quan el repararen al Penyal. Hi romangué gairebé un any per la reparació d'una fissura al reactor de propulsió nuclear, tot i que el port de Gibraltar no estava preparat per dur a terme aquesta classe de reparacions.

En aquesta segona visita, el submarí atracà en aigües de la badia d'Algesires el passat 9 de juliol cap a les 10.35 hores, fet que provocà fortes crítiques tant de l'Executiu central i andalús, com també d'institucions provincials i d'altres agents socials, que acordaren una mobilització institucional a través de plens monogràfics en ajuntaments i a la Diputació.

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, Miguel Àngel Moratinos, es reuní dilluns dia 12 amb el seu homòleg britànic, Jack Straw, el qual confirmà que el submarí abandonaria el port de Gibraltar en el termini previst, que expirava ahir.

Els veïns del Campo de Gibraltar mostraren també el seu malestar. Per la seva banda, el Ministeri d'Afers Estrangers i Cooperació insistí ahir que «lamenta profundament que el Govern britànic no hagi tingut en compte la sensibilitat espanyola respecte de la nau HMS Tireless», en un comunicat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris