algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

La Fiscalia de Milà dóna el vistiplau a l'extradició de Mohamed l'Egipci

Rabei Osman Al Sayed és un dels cervells dels atemptats de l'11-M

Rabei Osman Al Sayed, àlies Mohamed l'Egipci, podria ser extradit a Espanya. La Fiscalia de Milà ha acceptat la petició espanyola per- què un dels presumptes cervells dels atemptats de l'11-M en reti comptes davant la Justícia espanyola.

La fiscal general suplent de Milà, Donatella Griego, donà ahir el vistiplau a l'extradició de Mohamed l'Egipci. Ara aquesta decisió haurà de ser valorada per la Cinquena Cort d'Apel·lació. Si la seva decisió és negativa i rebutja l'extradició, la Fiscalia podria recórrer contra la resolució davant del Tribunal Suprem Italià. No obstant això, la darrera paraula serà sempre del ministre de Justícia italià, Roberto Castelli.

El Consell de Ministres espanyol demanà a Itàlia l'extradició de Mohamed l'Egipci l'11 de juny passat, després de sol·licitar-ho el jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo. Se'l considera un dels organitzadors de la matança de l'11-M i pesen sobre ell 290 delictes d'assassinat, 1.430 de temptatives i quatre delictes d'estralls, a més de pertinença a organització terrorista.

Aquest procediment d'extradició és necessari, ja que a Itàlia encara no hi regeix l'euroordre. El Tribunal de Milà, que du aquest cas, ja rebutjà el passat dia 6 la petició dels advocats de Mohamed l'Egipci de no considerar vàlida la intercepció de les seves comunicacions telefòniques, que resultaren un aspecte clau per a la seva detenció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris