bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

L'excomissari Cuadro afirma que mai no digué que l'explosiu era Titadyne

Sí que admet que parlà de la possibilitat que fos reforçat amb cordó detonant

90364

Membres de la comissió de l'11-M parlen abans de començar les compareixences d'ahir.

Santiago Cuadro, excomissari general de Seguretat Ciutadana, negà ahir de forma rotunda i taxativa haver transmès el matí de l'11 de març que la marca de la dinamita utilitzada en els atemptats dels trens de Rodalia fos Titadyne. Aquesta era la versió que havia expressat a la comissió d'investigació Pedro Díaz-Pintado, llavors subdirector operatiu de la Policia, que, això sí ho confirmà Cuadro, fou qui va transmetre la dada de Titadyne a Ignacio Astarloa, en aquell moment secretari d'Estat de Seguretat. L'únic que sí que va admetre Cuadro és que digué a Díaz-Pintado que era dinamita, que podria haver estat reforçada amb cordó detonant.

«Estic totalment convençut que no vaig dir Titadyne, jo vaig dir dinamita. Estic segur al cent per cent, d'això no em pot baixar ningú, no podria haver dit una altra cosa», digué Cuadro en un moment de la seva compareixença. «Afirm amb rotunditat el que he dit, que no identific un tipus de dinamita concret. Jo no he estat ni som procliu a anticipar conclusions», afirmà l'excomissari general de Seguretat Ciutadana avançada la seva declaració.

Cuadro creu que es tracta d'un possible «malentès» que va atribuir a la tensió del moment. A més, es mostrà convençut que el seu antic superior mantindria avui de nou la versió que ja va explicar davant de la comissió. «És la seva veritat, el que creu que jo li vaig dir», afegí. «Tenc la consciència molt tranquil·la i som conscient de la meva responsabilitat, però hi ha una cosa que no entra en el sou, i és l'angoixa que ha hagut de patir la meva família perquè no entenen aquestes coses», lamentà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris