muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Documents del CNI apunten que la pista islàmica es pogué seguir des del principi

Informes asseguren que els detonadors de la furgoneta d'Alcalá estaven a la vista

99756

La furgoneta emprada pels terroristes fou trobada a Alcalá de Henares.

La sessió a porta tancada de la comissió d'investigació sobre els atemptats del 11-M, en la qual s'han analitzat documents classificats, ha obert nombrosos interrogants. Alguns grups minoritaris creuen que el que han vist pot suposar que la pista del terrorisme islàmic se seguí des del primer moment, en contra d'allò que defensà el Govern del PP. Així, un informe del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) assegura que els detonadors trobats a la furgoneta que utilitzaren els terroristes a Alcalá de Henares estaven a la vista i no ocults.

En una reunió de cinc hores, els diputats que treballen en la comissió d'investigació sobre l'11-M varen estudiar 22 documents classificats del Centre Nacional d'Intel·ligència. Els diputats no pogueren fer fotocòpies dels mateixos, però sí prendre les notes que consideraren oportunes. I encara que el contingut dels documents és secret, alguns d'ells revelaren part del mateix i les impressions que havien tret en llegir-los, que segons els grups minoritaris obren la porta a noves línies en aquesta comissió.

Joan Puig, portaveu d'ERC, assegurà que la sessió secreta obre la possibilitat que la pista del terrorisme islàmic estigués sobre la taula des del mateix matí dels atemptats, i no com apuntaven els comandaments policials que comparegueren en anteriors sessions, des de la nit de l'11 al 12, quan es va descobrir la motxilla bomba que no va esclatar.

El portaveu del PNB, Emilio Olabarria, incidí en la furgoneta d'Alcalá de Henares. Documents del Centre Nacional d'Intel·ligència asseguren que els detonadors trobats estaven a la vista. Aquest punt va suposar la primera polèmica de la comissió, ja que el porter de finca que alertà de la furgoneta, Luis Garrudo, digué que agents de la Policia ja van dir en el matí del dia 11 que havien vist aquests detonadors, quan els comandaments policíacs que declararen a continuació van negar aquesta versió. En cas de ser certa la versió de Garrudo, així s'explicaria per què la Policia no va obrir les portes laterals del vehicle per inspeccionar-ho, sinó que va forçar la posterior.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris