algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Al Qaeda escollí Madrid per la baixa seguretat del transport

67432

Magdalena Àlvarez lliurà ahir els 68.000 euros que es recaptaren amb la venda de bitllets de Rodalia de Renfe commemoratius del casament reial.

Un informe elaborat per la Unitat d'Informació dels Mossos d'Esquadra revela que un lloctinent d'Al Qaeda havia informat els grups operatius que Espanya «era una bona destinació ateses les baixes mesures de seguretat dels aeroports i del transport públic en general».

L'informe dels Mossos, que fou elaborat el 14 de març -tres dies després dels atemptats de Madrid- també assenyala la importància geoestratègica de la zona del Magrib sobre el desenvolupament del terrorisme islàmic, segons informà ahir la Cadena Ser. L'informe apunta en concret que Al Qaeda està instal·lant bases operatives i d'entrenament en algun punt de la zona del desert comprès entre Algèria, Marroc, Mauritània i Mali.

L'informe dels mossos d'esquadra també fa referència a la instal·lació a Catalunya i altres punts d'Espanya d'activitats del denominat Grup Combatent Marroquí, organització que atemptà a Casablanca i que, segons apunta el document, ha infiltrat algun dels seus activistes a Espanya. Un d'ells, Abu Zubaida, lloctinent de Bin Laden -detingut a finals de 2003 a Afganistan-, ja admeté la importància del Magrib per a l'expansió d'Al Qaeda. Aquest terrorista, a més, hauria donat indicacions als grups operatius que l'Estat espanyol era una bona destinació ateses les «baixes mesures de seguretat» dels aeroports i el transport públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris