nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSOE insta Rajoy a explicar «totes les mentides» a la Comissió de l'11-M

José Blanco demana també explicacions per les «falsedats» en el cas del Yak-42

El secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, instà ahir el líder del PP, Mariano Rajoy, a explicar, en el debat que durà a terme el Congrés sobre l'accident del Yakolev-42 i a la Comissió de l'11-M, «totes les mentides» del Govern del PP sobre aquestes qüestions. Blanco llançà el repte al secretari general del PP durant la seva intervenció en la clausura del X Congrés del PSOE de Balears, fòrum davant el qual assegurà que la «dreta fa molt de temps que menteix i ha de cercar en la mentida la causa de la derrota electoral» del 14 de març.

El dirigent socialista es referí a l'acusació de Rajoy que el Govern cerca la «humiliació» dels seus adversaris polítics i replicà que «el PP sempre se sent humiliat quan es coneix la veritat». «Humiliats estan els familiars de les víctimes del Yakolev-42» i dels morts a la guerra d'Iraq, apuntà Blanco, que recordà que el líder de l'oposició era vicepresident del Govern quan oorregué l'accident aeri a Turquia i insistí a reclamar-li que «doni la cara i expliqui tanta mentida».

Respecte de Rajoy, subratllà que «li agrada parlar molt, per desviar l'atenció, sobre el que succeí l'11, el 12 i el 13 de març», dia aquest darrer del qual rememorà la compareixença del llavors candidat del PP a la presidència del Govern per queixar-se de les concentracions davant seus del seu partit.

«Ja que vostè fou el protagonista de la jornada de reflexió i si té tant d'interès a parlar de l'11, el 12 i el 13 de març, acudeixi a la Comissió d'Investigació que hi ha al Parlament», emfasitzà.

Segons Blanco, el PP evita assumir qualsevol tipus de responsabilitat, com ho demostra també l'actuació del president del Govern balear, Jaume Matas, en el cas de les factures d'una casa de cites pagades amb fons públics.

Blanco es referí així mateix a la decisió de Convergència Democràtica de Catalunya de convocar un congrés específic sobre la Constitució europea per evitar que sigui rebutjada a l'assemblea que ha duit a terme aquest cap de setmana; l'equiparà amb les manifestacions crítiques respecte del futur tractat de la UE fetes per l'expresident José María Aznar i comparà ambdós amb l'ultradretà francès Jean-Marie Le Pen. «L'extrema dreta unida per anar en contra d'un projecte d'unitat europea», afegí.

Per la seva banda el secretari general del grup socialista al Congrés dels Diputats, Diego López Garrido, acusà ahir el Partit Popular d'intentar «introduir renou» a la comissió de l'11-M amb la petició de compareixença de diversos detinguts que tenen la condició de confidents dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris