algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Mas, reelegit secretari general de CDC amb el 96,3 per cent dels vots

Ampli suport per a la majoria de l'Executiva del líder de CiU

Artur Mas ha sortit reforçat del XIII Congrés de Convergència. El 96,3 per cent dels vots dels delegats serviren per reelegir-lo com a secretari general. Jordi Pujol aconseguí el 98,7 per cent dels vots per ostentar la Presidència de la formació nacionalista, i l'Executiva de Mas comptà majoritàriament amb un ampli suport. Els delegats convergents respongueren així a la crida del seu líder, qui, a porta tancada, havia demanat que excloguessin el seu equip d'un vot de càstig i assumí el bo i el dolent dels últims quatre anys.

En el seu discurs per presentar la seva candidatura a la reelecció com a secretari general demanà als militants de CDC que no castigassin amb el seu vot l'Executiva que proposà. Així, el líder de CDC assumí la responsabilitat de tot el succeït en els últims quatre anys. Segons digué, d'haver-se convertit en president de la Generalitat no s'hauria presentat a la reelecció, i mantenint aquest compromís va confiar a no presentar-se dins de quatre anys.

La seva arenga funcionà i els vicesecretaris generals aconseguiren gairebé tots un ampli suport. Dolors Batalla (Acció Política i Estratègica) va ser la més votada amb el suport del 91,7 per cent, seguida de Felip Puig (Relacions Institucionals) amb un 88,2 per cent; Antoni Vives (Militància, Participació i Formació) amb un 84,2; Carme Vidal (Benestar, Identitat i Cultura) amb un 83,9; Lluís Corominas (Territori i Acció Municipal) amb un 81,1 per cent; i en darrer terme Antoni Fernández Teixidó (Economia, Innovació i Treball), que només va rebre el 63,1 per cent dels vots.

L'ampli suport aconseguit per l'Executiva proposada per Mas només trobà un escull. El líder nacionalista català es veié obligat a substituir un dels noms, el de Pilar Pifarré, per mandat de la militància.

Una esmena que s'aprovà estableix com a requisit per ocupar un càrrec al partit portar un any de militància. Jordi Miró va substituir Pifarré a la llista. Jordi Pujol aconseguí el suport del 98,7 per cent dels delegats del Congrés per presidir la formació nacionalista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris