algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Suprem rebutja paralitzar la suspensió de la Llei de qualitat

La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem acordà ahir no accedir a la petició plantejada per les set comunitats autònomes governades pel PP, entre elles Balears, de suspendre cautelarment el decret del Govern, del passat 28 de maig, que paralitza parcialment l'aplicació de la Llei de Qualitat de l'Educació (LOCE).

La Llei de qualitat fou aprovada durant la darrera legislatura del PP, i el decret de Govern que modifica el calendari d'aplicació de la Llei, està referit als itineraris, la revàlida i la religió com assignatura avaluable. En aquestes matèries el decret ajorna dos anys l'aplicació de la Llei.

Es tracta de sis actes amb el mateix text que responen a la petició de suspensió que sol·licitaren sis de les set comunitats que presentaren recurs, ja que la Comunitat de Madrid no demanà la paralització del decret. El Suprem encara haurà de pronunciar-se sobre el fons dels recursos plantejats per les comunitats del PP, que impugnen el decret del Govern. A més de Balears, les sis comunitats recurrents són València, Múrcia, Castella i Lleó, La Rioja, Galícia i Madrid.

Fa unes setmanes, el Suprem també desestimà accedir al que es denomina «suspensió cautelaríssima» del decret, que pot fer-se sense sentir les parts implicades. El tribunal estimà que no hi havia raons per a una mesura tan urgent, i demanà un informe a l'advocat de l'Estat, en representació del Govern, que s'oposà a la petició dels recurrents.

La conseqüència del decret del Govern és que la situació educativa durant els cursos 2004-2005 i 2005-2006 serà la mateixa que en el curs actual. Durant aquests anys no hi haurà novetats en l'ordenació acadèmica, que continua sent la vigent fins aquest moment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris