algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

El fiscal general investigarà si hi hagué delictes en el cas del Yak-42

El Govern convocarà un ple per exposar el resultat dels seus informes

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, donà ahir les «instruccions oportunes» a la Fiscalia de l'Audiència Nacional perquè s'investigui la possible falsedat documental en la identificació dels cadàvers de les víctimes del Yak-42, mentre el Govern es comprometé a culminar les seves investigacions i oferir-les en un ple extraordinari del Congrés.

Amb aquesta actuació, el fiscal general indicà que es pretén donar suport a les víctimes de l'accident i als seus familiars, encara que puntualitzà que amb això «no prejutja, en absolut, una responsabilitat penal», ja que l'únic interès és «aclarir els fets».

Per la seva part, el Govern continuarà investigant l'accident i quan tengui tota la informació sol·licitarà un ple extraordinari al Congrés, segons anuncià la vicepresidenta de l'Executiu, María Teresa Fernández de la Vega, després del Consell de Ministres en el qual, mitjançant dos reials decrets es disposa el pas a la situació de reserva dels dos generals que firmaren la identificació dels cadàvers dels militars morts en l'accident del Yak-42.

Es tracta del general de divisió mèdica Vicente Navarro i del tinent general de l'Exèrcit de l'Aire José Antonio Beltrán. Amb aquesta decisió, el Govern acompleix el seu compromís que «cap responsable en els errors detectats en el cas del Yak-42 romanguin a la cadena de comandament» de les Forces Armades.

La vicepresidenta manifestà el suport del Govern a les famílies de les víctimes d'aquest accident a Turquia, ocorregut el maig de l'any passat i que causà la mort de 62 militars espanyols, i garantí la culminació de la correcta identificació dels 23 cadàvers que encara falten, del quals 18 ja han estat sol·licitades.

De la Vega, que eludí pronunciar-se sobre l'anunci del fiscal general de l'Estat, avançà per una altra part que s'està treballant en un projecte de llei sobre indemnitzacions per al personal en missions a l'estranger, que es remetrà al Parlament en el pròxim període de sessions.

Des del PSOE, la seva portaveu Carmen Sánchez considerà «totalment encertada» la decisió del Govern de continuar investigant el cas Yak-42 i convocar un ple extraordinari al Parlament sobre un accident, els responsabilitats del qual han d'ampliar-se a l'àmbit polític, en al·lusió a Trillo, Rajoy i Aznar. Sánchez considera que malgrat el compromís de Bono que cap responsable implicat segueixi a les Forces Armades, les responsabilitats no han de quedar-se en l'àmbit militar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris