muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Bono passarà a la reserva dos dels generals responsables del Yak-42

Afirma que «no hi hagué mala fe» en les identificacions errònies

El ministre de Defensa, José Bono, digué ahir que ha decidit apartar del comandament dos generals responsables en el cas Yak-42 per honrar les Forces Armades, i sobre l'assumpció de responsabilitats de Trillo afirmà que «no som el seu advocat i correspon als diputats, grups polítics i electors adoptar altres mesures».

El titular de Defensa, en declaracions a la cadena Ser i Onda Cero destacà que «no hi hagué mala fe» sinó «pressa» en la identificació errònia de 22 cadàvers per part dels equips espanyols, pel que separarà de la cadena de comandament els oficials generals que participaren en la identificació.

A Onda Cero declarà que el procés d'identificació de cadàvers es féu malament perquè no es féu, i en aquest sentit al·ludí a les presses, i «en algun moment m'arribà a un comandant: miri sabíem que el funeral era a les sis i havien d'estar els cadàvers, i els dugueren cap allà, però ho feren de tal manera que ara es produeix aquesta situació de tristesa».

Sobre la seva decisió d'apartar de la cadena de comandament els generals oficials que tenien relació important amb l'assumpte, digué que «no només s'ha de mirar als uniformats, que també n'hi ha d'altres de no uniformats als qui no els correspon ni tan sols assenyalar».

Declarà que l'avió tenia un pla de vol erroni, que no li funcionava el títol de vol a la cabina, que no havia d'haver sortit mai, que els pilots portaven 23 hores i 26 minuts sense descansar que, en definitiva, aquells avions només són utilitzats pels països de l'OTAN, per Turquia i Espanya, per transportar persones, els altres països els utilitzen, però per transportar materials.

El ministre manifestà que totes les famílies afectades per la tragèdia estan d'acord que es faci un monument i remarcà el «patiment de les Forces Armades». «La gent no sap el que estan patint per culpa d'un mal cap que en definitiva, ho dic, provocà un accident. No dic que l'accident fos culpa d'una o altra persona. Dic que hi ha hagut errors, que s'havien d'haver corregit i que ara es corregeixen», sentencià.

Davant de les acusacions d'alguns dirigents del PP, Bono reconegué que «em dol quan escolt de vegades que diuen que tenc una actitud carronyera o d'utilitzar les morts per guanyar vots» i «m'estim més morir-me mil vegades abans que respondre a un estereotip tan miserable».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris