nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Rajoy: «Aznar té dret a opinar però jo som el responsable del PP»

Fraga retreu a l'expresident que mostri polítiques contràries al líder popular

Mariano Rajoy replicà a José María Aznar. Ho féu amb brevetat, però de forma rotunda. Segons digué, l'expresident del Govern té dret a expressar les seves opinions, però recordà que és ell, com a líder del PP, qui marca la posició política del partit.

Hores abans de les seves declaracions Rajoy rebé el suport del president de la Xunta de Galicia, Manuel Fraga, qui reprotxà a Aznar les seves recents declaracions sobre la reforma constitucional o la Constitució europea ja que, al seu parer, contradiuen les opinions polítiques de Rajoy. De fet, Fraga recordà a l'expresident del Govern que quan es produí el seu relleu, el 1990, el president de la Xunta rebutjà tutelar els primers passos d'Aznar al capdavant del PP.

Rajoy recordà que les reflexions d'Aznar vénen d'algú que «no està en la direcció d'un partit». «Manté les seves opinions i té perfecte dret a parlar, però jo som el responsable del PP i he de fixar la posició política i l'he fixada», digué el líder popular. Aquesta posició contradiu l'afirmat per Aznar, ja que el PP demanarà el vot a favor de la Constitució europea i participarà en el diàleg de la reforma de l'espanyola.

El líder popular no creu que l'expresident del Govern tracti de minimitzar el seu liderat polític en contradir les seves opinions. «En absolut ho crec», digué. És més, Rajoy assenyalà coincidències entre el seu discurs i el d'Aznar. Així, creu que la negociació que féu l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero a Brussel·les sobre la Constitució europea provocà «una pèrdua de poder per a Espanya». En tot cas, explicà que el fet de criticar la «molt mala negociació» no implica que el PP hagi de rebutjar la Constitució, «que és un pas molt important per al futur d'Europa i també per a Espanya».

Del rebuig exprès a la reforma de la Constitució, Rajoy assegurà que no es negarà «a dialogar mai amb ningú», malgrat el fet que aquesta iniciativa sigui per a Aznar «el pitjor error imaginable» mentre existeixi el «terrorisme separatista» i el «secessionisme polític». Reconegué que aquest assumpte no és una prioritat per al PP, encara que deixà clar que «vol opinar, donar el seu criteri».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris