algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Zapatero insta el PP a aclarir la seva posició davant la Constitució

Piqué es desmarca d'Aznar i diu que no en poden quedar al marge

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, instà ahir el Partit Popular que, després de les paraules de dilluns de l'excap de l'Executiu José María Aznar, aclareixi la seva posició davant la futura reforma de la Constitució i el text constitucional de la Unió Europea.

Rodríguez Zapatero es referí a aquestes declaracions d'Aznar en la conferència de premsa que oferí al palau de la Moncloa al costat del president de Perú, Alejandro Toledo.

Aznar lamentà dilluns que Espanya se n'anàs voluntàriament de «la taula dels grans en la negociació de la Constitució de la UE» i considerà que una reforma de la Constitució espanyola seria «el major error imaginable».

Davant aquestes declaracions, el cap de l'Executiu subratllà ahir que «des del respecte a qualsevol posició, seria bo que al PP hi hagués una certa claredat de posicions entorn de temes tan transcendentals com la Constitució europea i la possibilitat d'una reforma de l'espanyola en els termes plantejats pel Govern».

«Seria convenient per al diàleg i per a l'aclariment públic que hi hagués aquesta posició nítida i definida», afegí Rodríguez Zapatero, qui precisà que «esper que la vegem».

Del seu costat, encara que la direcció del PP s'esforça a presentar-se com un partit unit, amb un únic missatge i sense discrepàncies, allò cert és que les paraules d'Aznar han provocat tota una polseguera política. El més crític ha estat el president del PP català, Josep Piqué. «No podem mantenir els mateixos discursos que quan governàvem», afirmà.

Piqué, que fou ministre amb Aznar, assegurà que l'encara president del partit té dret a dir «el que cregui oportú», però marca distàncies amb les seves idees. No només va dir que el PP no pot mantenir els mateixos discursos que quan era al Govern, sinó que va recordar que el partit ha «de gestionar una nova situació política des de l'oposició i modular els nostres discursos en funció d'això».

Per contra, el portaveu del grup popular en el Congrés, Eduardo Zaplana, sortí ahir en defensa de la «coherència» del partit apuntant que no hi ha la «més mínima contradicció» entre la posició d'Aznar i la que manté el PP respecte de la reforma constitucional i la Constitució europea.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris