algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La Comissió de l'11-M topa amb la primera contradicció

Comissari i porter d'Alcalá discrepen sobre quan es trobaren els detonadors

57472

Garrudo, en una imatge distorsionada seguint les normes de protecció dels compareixents a la Comissió.

Les primeres declaracions davant la Comissió sobre l'11-M ja han provocat les primeres contradiccions. Luis Garrudo Hernández, porter d'una finca a Alcalá de Henares, que avisà a les 10.30 de la presència de la furgoneta dels terroristes, assegurà que la troballa al seu interior dels detonadors es produí sobre les 12.30, tres hores abans del que s'assegura en l'informe policíac. Però el comissari en cap de la Policia d'Alcalá de Henares, Eduardo Blanco González, negà aquesta versió i assegurà que els detonadors es trobaren l'horabaixa, ja al complex policíac de Botanes.

Segons la versió del porter de la finca d'Alcalá de Henares, els efectius policíacs forçaren la furgoneta que empraren els terroristes abans de la una de l'horabaixa i hi feren entrar els cans per comprovar que no contenia explosius. Allà mateix, Garrudo Hernández escoltà que els agents parlaven de la presència de detonadors i d'unes cintes.

Tanmateix, la versió oficial, un informe firmat pel subdirector general operatiu de la Policia Pedro Díaz-Pintado -que compareixerà demà a la Comissió-, explica que els detonadors no s'havien trobat fins que es traslladà la furgoneta al complex policíac de Botanes, entorn de les 15.30 hores. El comissari en cap d'Alcalá, Eduardo Blanco González, corroborà aquest testimoni, negant de manera categòrica que els detonadors s'haguessin vist en cap inspecció ocular abans de traslladar la furgoneta a Botanes.

Al comissari en cap d'Alcalá se li comunicà a les set del capvespre l'existència dels detonadors i la cinta, i aquesta va ser la primera notícia que tingué de la pista àrab. Segons digué, mentre la furgoneta era a les seves mans la hipòtesi de treball que considerà era que ETA estava darrere dels atemptats, encara que, això sí, reconegué que ni la seva comissaria ni els seus agents no són experts en terrorisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris