algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Zapatero diu que el 36è Congrès mostrà que el PSOE és útil a la gent

El PSC considera que va aconseguir «la veu que li toca en la direcció»

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurà que el 36è Congrés ha aconseguit l'objectiu que tenia, demostrar que el partit del Govern és útil a la ciutadania.

El punt més polèmic del conclave fou la participació del PSC en els òrgans de poder. Els socialistes catalans també se'n mostraren satisfets i creuen que la complicitat amb Rodríguez Zapatero s'ha renovat després d'aconseguir «la veu que ens toca en el partit».

I satisfacció també en la resta d'autonomies, que veuen en el president del Govern la possibilitat de guanyar les eleccions a Madrid o les Balears d'aquí a tres anys anys.

«Va anar molt bé», digué Zapatero sobre Congrés del PSOE, en la seva primera visita com a president del Govern al Museu Reina Sofia. Considerà que els objectius s'han acomplert. Aquests, afirmà, eren «tirar endavant el projecte polític amb el qual obtinguérem la confiança de la ciutadania i sobretot que el partit es mantengui actiu i molt a prop dels problemes socials, de les organitzacions socials i de la ciutadania en general».

Aquesta idea la reforçà el secretari d'Organització, José Blanco, consolidat en aquesta trobada com a número dos. «El PSOE té intenció de convertir-se -afirmà- en el ressò de les aspiracions de la gent». Fins i tot es mostrà convençut que en aquesta legislatura se «superaran les pressions territorials» amb les reformes de la Constitució i dels estatuts que preveu el Govern i que donaran «25 anys més» d'estabilitat.

El Congrés registrà l'únic problema de la constitució de l'Executiva i, sobretot, del paper del PSC. Però tots negaren polèmiques respecte d'aquest assumpte. Miquel Iceta, portaveu dels socialistes catalans, creu que el balanç del Congrés és magnífic també per al PSC, que «no hi cercava presència a l'Executiva, però sí entrar en la Direcció Federal amb determinades condicions». Iceta assegurà que «el PSC té la veu que li toca».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris