bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Més de 46.000 agents vetlaran per la seguretat i contra el terrorisme

Balears augmentarà la dotació a l'operació Estiu de la Guàrdia Civil

Més de 46.000 agents participaran a l'operació Estiu 2004, posada en marxa per la Guàrdia Civil i amb la qual es pretén reforçar la seguretat de les zones amb més afluència turística, com ara les Balears, i que enguany introdueix un factor de risc nou, com és «l'amenaça latent del terrorisme integrista».

Així ho indicà ahir en una roda de premsa el coronel de la Guàrdia Civil Salvador Romero, el qual afegí que les mesures especials davant l'amenaça del terrorisme islamista, ja vigents, complementen el dispositiu de seguretat d'aquesta operació d'estiu.

Aquestes mesures antiterroristes inclouen la vigilància intensiva de llocs amb gran afluència de persones, la intensificació dels controls i la cobertura d'objectius estratègics.

El coronel, que agraí la col·laboració de les Forces Armades en aquestes tasques, explicà que la potenciació de les mesures preventives davant del terrorisme repercuteix a evitar altres delictes comuns.

L'operació especial, que desenvolupa la Guàrdia Civil en el període estival des del 1986, dóna resposta -indicà Romero- a l'arribada massiva de turistes estrangers i de l'Estat a les zones d'estiueig, cosa que significa un desplaçament i augment de la delinqüència cap aquestes àrees.

L'àmbit d'actuació d'aquesta operació és el litoral d'Andalusia, Astúries, les Balears, Cantàbria, Catalunya, Galícia, Múrcia i València i es desenvolupa de l'1 de juliol al 15 de setembre, excepte a València, Galícia i les Balears, on es prolongarà fins dia 30 de setembre.

A més, explicà que les mesures en aquestes zones no aniran en detriment de la vigilància en l'apogeu del turisme a l'interior d'Espanya, encara que seran les mateixes comandàncies les que organitzin els seus dispositius en cada comunitat. A més de prevenir la delinqüència i oferir atenció ràpida i eficaç a les víctimes dels delictes, «es pretén -recalcà Romero- transmetre tranquil·litat a la població» i impulsar «un missatge de confiança en la feina de la Guàrdia Civil».

Dels 46.141 guàrdies civils que garantiran la seguretat a la xarxa viària, les zones costaneres i altres àrees turístiques, 28.655 són part de la plantilla actual i 8.600 més pertanyen a l'Agrupació de Trànsit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris